REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborovo-houskové špalíky s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohové knedlíky nadité mrkví, po uvaření ve tvaru válečků nakrájené na úhledná kolečka.


Ingredience:
500 gbrambor
110 gpolohrubé mouky
110 gdětské krupice
1 vrchovatá lžičkasoli do vody, ve které se vaří knedlíky
1 vrchovatá lžičkasoli do knedlíků
1 ksvětší mrkve
1 ksvajíčko

Postup:

1. Uvaříme si brambory ve slupce, necháme je zcela vychladnout, pak je oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme je polohrubou moukou, dětskou krupicí, přidáme na kostičky nakrájený tvrdší rohlík nebo housku, přidáme 1 vajíčko, posolíme a z této směsi zpracujeme knedlíkové těsto
2. Hotově zpracované těsto rozřízneme vejpůl uvařenou oloupanou mrkev rozřízneme na dvě půlky a každou z nich vložíme do středu těsta, ze kterého vytvoříme váleček o síle asi tak 5 cm
3. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi tak 20 minut, pak je vyjmeme a necháme nějakou chvíli oschnout, teprve potom je nakrájíme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy