REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buřtové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlík z rohlíků, vajec, špekáčků, slaniny a dalších ingrediencí, podávané například se zelím ozdobené osmaženou cibulkou.


Ingredience:
50 gslaniny
2 dlmléka
6 ksrohlíků z předešlého dne
4 ksšpekáčků
3 ksvajec
1 kscibule
1 šálekhrubé mouky
1 lžícenasekané petrželky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na pánvi vyškvaříme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, nakonec přidáme oloupané, na kostky nakrájené špekáčky, vše promícháme a stáhneme z ohně
2. Rohlíky nakrájené na malé kostky necháme krátce oschnout, pak je zalijeme mlékem, promícháme, přidáme hrubou mouku, rozklepnutá vejce, na drobno nasekanou petrželku a připravenou buřtovou směs, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a necháme asi 5 minut odpočinout
3. Těsto rozprostřeme na potravinářskou fólii, vytvarujeme z něj válec – knedlík, zabalíme do fólie, po stranách zavážeme provázkem a na povrchu propíchneme na několika místech špendlíkem
4. Knedlík vložíme do hrnce s vroucí vodou, vaříme na mírném plameni asi 25 minut, pak vyndáme, necháme vychladnout, rozbalíme a nakrájíme na plátky
5. Před podáváním plátky knedlíku ohřejeme v páře a nejlépe chutnají se zelím a polité osmaženou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy