REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa s celerem a čatním

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kachní prsa servírovaná s opečeným celerem a brusinkovo-pomerančovým čatním.


Ingredience:
4 ksfiletů z kachních prsou
300 gceleru
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 lžícesekané petrželky
mletý pepř
sůl
Na brusinkovo-pomerančové čatní:
170 gčerstvých amerických brusinek nebo 100 g sterilovaných
100 mljablečné šťávy
2 lžícecukru
1 lžícemásla
6 lžicbílého vína
7 kshvězdiček badyánu
2 kspomerančů
1 kscelé skořice
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Pomeranče oloupeme a jednotlivé měsíčky zbavíme bílé blány, šťávu z pomeranče přitom zachycujeme
2. Na rozehřátém másle zkaramelizujeme za stálého míchání brusinky s cukrem (sterilované už neupravujeme)
3. Přidáme dužinu z pomerančů, pomerančovou i jablečnou šťávu, bílé víno, skořici, hvězdičky badyánu a bez přikrytí vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne, pak čatní dochutíme solí a pepřem
4. Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme, opečeme na pánvi kůží dolů, obrátíme a znovu opečeme, potom je naskládáme do ohnivzdorné misky kůží nahoru, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 6 minut)
5. Mezitím oloupaný celer nakrájíme na tenké proužky a na rozehřátém oleji krátce opečeme, vmícháme máslo, ochutíme solí, pepřem a přidáme na drobno nasekanou petrželku
6. Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s opečeným celerem a brusinkovým čatním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy