REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa s celerem a čatním

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kachní prsa servírovaná s opečeným celerem a brusinkovo-pomerančovým čatním.


Ingredience:
4 ksfiletů z kachních prsou
300 gceleru
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 lžícesekané petrželky
mletý pepř
sůl
Na brusinkovo-pomerančové čatní:
170 gčerstvých amerických brusinek nebo 100 g sterilovaných
100 mljablečné šťávy
2 lžícecukru
1 lžícemásla
6 lžicbílého vína
7 kshvězdiček badyánu
2 kspomerančů
1 kscelé skořice
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Pomeranče oloupeme a jednotlivé měsíčky zbavíme bílé blány, šťávu z pomeranče přitom zachycujeme
2. Na rozehřátém másle zkaramelizujeme za stálého míchání brusinky s cukrem (sterilované už neupravujeme)
3. Přidáme dužinu z pomerančů, pomerančovou i jablečnou šťávu, bílé víno, skořici, hvězdičky badyánu a bez přikrytí vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne, pak čatní dochutíme solí a pepřem
4. Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme, opečeme na pánvi kůží dolů, obrátíme a znovu opečeme, potom je naskládáme do ohnivzdorné misky kůží nahoru, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 6 minut)
5. Mezitím oloupaný celer nakrájíme na tenké proužky a na rozehřátém oleji krátce opečeme, vmícháme máslo, ochutíme solí, pepřem a přidáme na drobno nasekanou petrželku
6. Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s opečeným celerem a brusinkovým čatním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Strašidelné halloweenské recepty. TOP výběr 16 čarodějnických receptů na Halloween nejen pro děti!

Tradiční jídlo na Halloween je čím dál více oblíbenější i v našich končinách. A není divu, hlavně pro děti lze připravit kouzelné halloweenské recepty například z listového těsta, nachystat strašidelné jednohubky, polévky s pavučinou, ale i další pochutiny vhodné na halloweenské menu. Ovšem i halloweenské párty pro dospělé může nabídnout různé, i netradiční, halloweenské pokrmy. V tomto článku vám nabídneme TOP výběr těch nejlepších halloweenských receptů, které máme uložené v naší databázi receptů internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Víte, jak uvařit čerstvá vejce natvrdo aby se dala dobře oloupat?

Už jste se setkali s tím, že vejce uvařená natvrdo vám nešla hladce oloupat? Byla na 99 % čerstvá. A jak tedy uvařit čerstvá vejce, pokud jimi chceme ozdobit například chlebíčky, aby nebyla kolečka okousaná jako od myší? Použijte, při jejich vaření, jedlou sodu, případně osolenou vodu či ocet!

číst dále ...

Adventní kalendáře pro malé i velké

Každý den nové políčko s překvapením… Adventní kalendáře milují nejen děti, ale i dospělí. A nemusí přitom ukrývat jen sladkosti, kterých máme během roku většinou dost. Přinášíme vám tipy na kalendáře, které potěší mlsné jazýčky, milovníky příběhů i každého, kdo rád relaxuje.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Tajemství vietnamské kávy: Jak si ji připravit u sebe doma?

Vietnamská káva je považována za jednu z nejsilnějších na světě, i proto se její bohatá chuť dostala do popředí kávového světa. Klíčem k její jedinečnosti není jen robusta s vysokým obsahem kofeinu, ale také její nezaměnitelný doplněk – zahuštěné mléko. Připravte si doma šálek vietnamské kávy, která vás ohromí svou jedinečnou chutí.

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.