REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa obložené grepem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kachní prsa ve vinné marinádě, pečená doměkka s dílky grepu.


Ingredience:
4 kskachních prsou
2 lžíceoleje
mletý bílý pepř
cayenský pepř
sůl
voda
Na marinádu:
90 mlčerveného vína
1 lžíceškrobové moučky
1 lžícekečupu
2 lžíce sójové omáčky
1 ksstroužku česneku
1 ksgrapefruitu

Postup:

1. Grapefruit okrájíme nožem až na dužinu, jednotlivé dílky vykrájíme tak, aby zbyla čistá dužina bez blanek, dílky grepu dáme stranou, ze zbytku slupek vymačkáme šťávu do misky, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou ve víně, sójovou omáčku, kečup, prolisovaný česnek a vše promícháme
2. Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme oběma pepři, dáme do připravené marinády a necháme alespoň jednu hodinu odležet
3. Kachní prsa vyndáme, necháme okapat, po obou stranách zlehka opečeme na rozehřátém oleji, pak maso dáme do vyhřáté trouby, podlijeme trochou vody a při 160 °C zvolna pečeme asi 30 minut
4. Před dopečením podlijeme maso zbylou marinádou, přidáme dílky grepu a dopečeme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s kari rýží s piniovými oříšky a obložíme kousky grepu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy