REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachní prsíčka pečená dozlatova s jablky a cibulí, podlitá vývarem promíchaným s medem.


Ingredience:
4 kskachních prsou
2 ksjablek
1 kscibule
1/2 kscitronu
150 gmásla
300 mldrůbežího vývaru
2 lžícemedu
petrželka na ozdobení
skořice
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme, osolíme, omytá jablka oloupeme, vykrojíme z nich jádřince, dužinu nakrájíme na menší kousky, zakapeme citronovou šťávou a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka
2. Na rozehřátém másle prsíčka z obou stran opečeme, pak je přendáme i s výpekem do pekáčku, přidáme nakrájená jablka i cibuli, okořeníme špetkou skořice a podlijeme drůbežím vývarem rozmíchaným s medem
3. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka za občasného přelévání vypečenou šťávou
4. Kachní prsíčka podáváme obložená jablky, cibulí, přelitá vypečenou šťávou, ozdobená petrželkou a bramborovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy