REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa s višněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená kachní prsa upečená ve višňové omáčce doměkka.


Ingredience:
4 kskachních prsou s kůží
2 lžíceoleje
1 lžičkacukru
1 lžičkamletého pepře
1/2 lžičkymletého nového koření
špetka mleté skořice
sůl
Na višňovou omáčku:
500 gvypeckovaných višní
150 gplátků anglické slaniny
1 lžíceškrobové moučky + voda
2 dlčerveného vína
1 kskostky drůbežího masoxu
1 ksmalé cibule šalotky
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Kachní prsa omyjeme, osušíme a naložíme do oleje smíchaného se špetkou mleté skořice, mletým novým kořením, mletým pepřem, cukrem a uložíme na 3-6 hodin v chladu
2. Pak je osolíme, vložíme kůží dolů do rozehřátého oleje a opečeme dozlatova
3. V jiné pánvi opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu a na jemno nakrájenou očištěnou šalotku, přidáme vypeckované višně, červené víno, rozdrobený masox a promícháme
4. Přidáme opečená prsa, vše vložíme do trouby a pečeme při 170 °C doměkka (asi 20 minut), potom maso vyjmeme, do omáčky vmícháme škrob rozmíchaný v trošce studené vody, krátce ji povaříme a dochutíme cukrem, citronovou šťávou, solí i pepřem
5. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy