REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa se švestkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečená kachní prsa, dopečená v troubě doměkka, servírovaná se švestkovou omáčkou připravenou ze švestkových povidel, kompotovaných švestek, třtinového cukru …


Ingredience:
2 kskachní prsa
pepř
sůl
Na omáčku:
300 gkompotovaných švestek bez pecek
100 mlčerveného vína
2 lžícešvestkových povidel
2 lžícetřtinového cukru
2 ksstroužky česneku
pepř
sůl

Postup:

1. Na omytých a dobře osušených kachních prsíčkách uděláme podélné zářezy do kůže, ale neprokrojíme až k masu, aby při opékání nevytekla šťáva a maso se nevysušilo
2. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, na pánvi opečeme nejprve kůží dolů, pěkně do křupava, a pak i ze všech zbývajících stran, dohromady cca 8 min
3. Přendáme se dvěma lžícemi výpeku do pekáčku, přikryjeme (stačí silnějším alobalem), vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 15-20 min
4. Do pánve se zbytkem výpeku přidáme nasekaný česnek, zlehka opečeme (nesmí zhnědnout, byl by v omáčce hořký), přidáme třtinový cukr, rozpustíme na karamel, zalijeme červeným vínem a dobře rozvaříme
5. Do karamelového základu přidáme švestková povidla a švestky, osolíme, opepříme a pomalu necháme zredukovat do konzistence husté omáčky
6. Maso z trouby vyndáme, necháme chvilku odpočinout, nakrájíme na tenké plátky a podáváme se švestkovou omáčkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy