REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní roláda s brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná roláda naplněná uzeninou, mletým masem smíchaným s vejci a brokolicí, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
2,2 kgkachny v celku
200 gbrokolice
150 gmletého vepřového masa
50 gšunkového salámu
2 lžícestrouhanky
1 lžícenasekané bazalky
1 lžícesádla
2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Kachnu očistíme, omyjeme, důkladně osušíme a vykostíme tak, aby vznikl plát masa i s kůží, lehce ho naklepeme a osolíme
2. V míse smícháme mleté vepřové maso, vejce, sůl, utřený česnek a nasekanou bazalku, směs zahustíme strouhankou
3. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme ve vroucí osolené vodě, tak 3 minuty, pak ji rychle ochladíme ve studené vodě
4. Plát kachního masa poklademe kolečky salámu, na něj rozetřeme směs z mletého masa a doprostřed položíme okapané růžičky brokolice
5. Naplněné maso zavineme do rolády, převážeme provázkem, osolíme ji, okmínujeme a dáme do pekáče
6. K roládě přidáme lžíci sádla a mírně podlijeme vodou
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 70 minut, během pečení maso přeléváme výpekem a dle potřeby podléváme horkou vodou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různé druhy dušené zeleniny (baby karotku, zelené fazolové lusky, malé kapustičky …) a například vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy