REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachnička s obrácenými brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dokřupava upečená kachnička, naplněná jablky, cibulí, česnekem a petrželkou, servírovaná s opečenými obrácenými brambory. Původní název: Ropogós kacsasült fordított burgonyával.


Ingredience:
Rozpis na cca 10 porcí:
3 kskachny (dohromady o váze tak 6 kg)
2 ksjablka
1 kskořenové petržele
1 ksvětší cibule
1 ksmrkve
1 hrstzelené petrželky
150 gsádla
2 dlčerveného vína (frankovky)
česnek
majoránka
oregano
bazalka
mletý pepř
sůl
Na brambory:
2 kgbrambor
1 hrstzelené petrželky
sádlo po opečené cibuli
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Celé kachny očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a odstraníme tuk, z venku i zevnitř osolíme, vnitřek opepříme, posypeme majoránkou, oregánem, a bazalkou
2. Do kachen vložíme na čtvrtky nakrájená, jadřinců zbavená, jablka, kousek cibule, trochu česneku a zelené petrželky
3. Připravenou drůbež vložíme od pekáče, obložíme na kolečka nakrájenou mrkví a petrželí, podlijeme červeným vínem, pokropíme roztopeným sádlem a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak dlouho, až bude kůrčička pěkně křupavá
4. Jednotlivé porce kachniček servírujeme s opečenými obrácenými brambory.

Příprava obrácených brambor:
Ve slupce uvařené brambory očistíme, nastrouháme na struhadle, polijeme rozpuštěným sádlem, osolíme, opepříme, posypeme jemně nakrájenou zelenou petrželkou a po obou stranách opečeme dočervena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy