REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (v troubě)

Plněná kuřecí prsa

Kuřecí prsa naplněná mozzarellou, rajčaty a bazalkou, obalená plátky šunky, upečená doměkka, servírovaná se zeleninovou omáčkou.

Plněná kuřecí stehna

Kuřecí stehna plněná směsí ze špenátu, česneku, papriky, pistácií, toastového chleba a vejce, pečená podlitá bílým vínem doměkka.

Plněná kuřecí stehna na majoránce

Kuřecí stehna plněná nádivkou, posypaná mletou paprikou a majoránkou, upečená v troubě doměkka.

Plněné krůtí kapsy

Opečené krůtí kapsy plněné šunkou, sýrem a rajčaty, dopečené v troubě, servírované s orestovanou cuketou.

Plněné kuře se zelím na pivu

Kuře plněné zelím, žampióny a anglickou slaninou, podlité pivem, pečené v troubě dozlatova.

Pomalu pečená kachna

Pomalu pečená kachna, v tomto případě částečně ve vlastním tuku, pečená 5-6 hodin na 130 °C. Je to delikatesa, velmi jemné a lahodné masíčko. Nejlépe je si kachnu připravit den předem, večer a druhý den ji péci již od rána. Na oběd bude hotová.

Pomalu pečená kachna II.

Tento recept je o trpělivosti, protože nasolená a okmínovaná kachnička se bez odkrytí a podlévání peče zaklopená v troubě 8 hodin při teplotě 100 °C, teprve potom se odklopená dopéká, podlévaná vodou a přelévaná výpekem dozlatova.

Pomalu pečená kachna se zázvorem a pomeranči

Po menších porcích, v troubě za nižších teplot, upečená kachna obložená cibulí, stroužky česneku a kolečky pomeranče, přelévaná výpekem a potíraná medem ochuceným zázvorem.

Pomalu pečené kachní čtvrtky

Nejprve, za nízké teploty, bez podlévání pečené kachní čtvrtky, po 3 hodinách dopečené na kůrčičku při zvýšené teplotě.

Pomalu pečené kuřecí paličky

Kuřecí paličky přelité směsí ze sójové omáčky, česneku, kečupu, rajčatové omáčky a mletého pepře, pečené dozlatova.

Provensálské kuře

Kuře potřené česnekem, osolené, přelité protlakem, dochucené provensálským kořením, přes noc odležené, pak upečené v troubě doměkka na zeleninovém základu.

Roláda z husy plněná kaštanovou nádivkou

Vykostěná husa naditá nádivkou z housek, žloutků, pečených kaštanů, mléka … a dalších ingrediencí, upečená v troubě dozlatova ve formě rolády.

Roláda z krůtích prsou

Krůtí prsa naplněná ořechovou nádivkou a upečená doměkka.

Roláda z kuřecích prsou s omáčkou z granátových jablíček

Netradiční recept na kuřecí prsa potřená sušenými brusinkami a bazalkovým pestem, zamotaná upečená v troubě, servírovaná s omáčkou z granátových jablíček.

Roláda z kuřecích řízků

Pečená roláda plněná směsí ze zeleniny, rajského protlaku, bylinek a strouhaného parmazánu.

Řízky naruby se sýrem a pórkem

Usmažené kuřecí řízky, zapečené spolu s anglickou slaninou, pórkem a plátky sýra.

Sekaná z krůtího masa

Ochucená sekaná z mletého krůtího masa, smíchaná s dalšími ingrediencemi, vytvarovaná do tvaru šišky, upečená v troubě dozlatova.

Sekanice z pečeného masa

Pokrm z pečeného husího a kuřecího masa s vejcem a rohlíky.

Slaninové kuře

Kuře nadité opečenou slaninou, upečené v troubě doměkka přelité šťávou z výpeku ochucenou brandy.

Slepice jako husa

Ve vodě povařená rozporcovaná slepice, dopečená v troubě doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy