REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kuřecí paličky s medem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kuřecí paličky upečené dozlatova.


Ingredience:
16 kskuřecích paliček
1/2 hrnkumedu
3 lžícesójové omáčky
1 lžícecitronové šťávy
mletý pepř
pažitka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuřecí paličky omyjeme a osušíme
2. Hrnek naplníme do poloviny medem, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávou, dolijeme vodou, ochutíme solí i pepřem a promícháme
3. Paličky vložíme do plastového sáčku nebo misky, zalijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odpočinout při pokojové teplotě
4. Potom kuřecí paličky položíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 40 minut), každých 10 minut paličky obracíme a potíráme zbylou marinádou
5. Hotové paličky ozdobíme na drobno nasekanou pažitkou a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy