Marinované kuřecí paličky upečené dozlatova.
Ingredience:
16 ks | kuřecích paliček |
1/2 hrnku | medu |
3 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | citronové šťávy |
mletý pepř | |
pažitka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuřecí paličky omyjeme a osušíme
2. Hrnek naplníme do poloviny medem, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávou, dolijeme vodou, ochutíme solí i pepřem a promícháme
3. Paličky vložíme do plastového sáčku nebo misky, zalijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odpočinout při pokojové teplotě
4. Potom kuřecí paličky položíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 40 minut), každých 10 minut paličky obracíme a potíráme zbylou marinádou
5. Hotové paličky ozdobíme na drobno nasekanou pažitkou a podáváme s vařenými bramborami.