REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kuře s ořechovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě dozlatova upečené kuře nadité žemlovou nádivkou ochucenou mletými vlašskými ořechy a muškátovým květem.


Ingredience:
1 kskuřete v celku
60 gmásla
kmín
voda
sůl
Na nádivku:
50 gmásla
30 gořechových jader
3 ksžemle (rohlíky)
2 ksvejce
muškátový květ
mléko
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, osolíme a naplníme nádivkou (volně, protože nádivka při pečení zvětší svůj objem!) a zašijeme nebo zajistíme špejlemi či jehlami
2. V pekáčku rozehřejeme máslo, vložíme kuře prsy dospod, podlijeme, posypeme kmínem a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 90 minut, během pečení občas kuře podlijeme horkou vodou a přeléváme výpekem
3. Měkké kuře obrátíme a dopečeme pěkně dozlatova
4. Porcujeme tak, aby každý dostal kousek masa a kousek nádivky.

Příprava nádivky:
1. Povolené máslo utřeme se žloutky (u vajíček opatrně oddělíme žloutek od bílku), osolíme, přidáme jemně nakrájenou petrželku, muškátový květ, na kostky nakrájené, v mléce namočené, vymačkané žemle a nadrobno nasekané ořechy
2. Směs osolíme a promícháme
3. Nakonec do nádivky opatrně zamícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

Doporučení:

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory posypané petrželkou a ovocný kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy