REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kuře s jarní nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře s nádivkou je vždy skvělá volba, když jde o sobotní nebo nedělní oběd. A naplněné jarní nádivkou, tedy rohlíkovou nádivkou ochucenou například mladými lístky kopřiv a dalšími bylinkami, to chutná dvojnásob!


Ingredience:
1 kskuřete, například od DZ Klatovy
máslo
pepř
sůl
Na nádivku:
2 ksrohlíky
2 ksvejce
1 kscibule
1 dclmléka
150 gslaniny
1 hrstpetrželová nať
1 hrstmladé kopřivy
muškátový oříšek
pažitka
pepř
sůl

Postup:
  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do velké mísy a zalijeme mlékem
  2. Cibuli a slaninu nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Když je směs opečená dozlatova, vložíme ji do mísy k rohlíkům
  3. Přidáváme vejce, najemno nasekané čerstvé bylinky a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem
  4. Kuře opláchneme a naplníme připravenou nádivkou
  5. Z obou stran opepříme, dobře osolíme a dáme do pekáčku, na maso poklademe kousky másla, které můžeme opatrně vložit i pod kůži, kuře tak zůstane šťavnaté
  6. Pečeme v předehřáté troubě cca 1,5 až 2 hodiny na 180 °C.
Poznámka:

Recept k článku: Provoněné jaro

Zdroj: dzklatovy.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy