REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kuře s dýní a bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře předpečené, pak upečené na lůžku z plátků či hranolek dýně ochucené bylinkami, cibulí, stroužky česneku, vínem a kořením.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksmenší dýně
1 kscibule
1-2 kspalice česneku
100 mlbílého vína
50 gmásla
voda
pepř
sůl
snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu
koření na pečené kuře nebo jiné oblíbené koření na kuře

Postup:

1. Kuře očistíme, osušíme, zevnitř i z venku osolíme a okořeníme oblíbeným kořením, položíme ho do pekáče vymazaného olejem, poklademe plátky másla, mírně podlijeme vodou a dáme péci pěkně zaklopené, případně pod alobalem, tak na 60 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, dle potřeby podléváme a přeléváme výpekem
2. Dužinu (oloupenou, nebo i neoloupanou, záleží na druhu dýně) dýně zbavenou semínek nakrájíme na větší kostky nebo plátky, případně hranolky, jak kdo má rád, oloupanou cibuli na hrubší plátky, česnek rozdělíme na jednotlivé stroužky, ty ale necháme neoloupané
3. Předpečené maso vytáhneme, do pekáče od výpeku naskládáme dýni promíchanou s cibulí a bylinkami, poklademe stroužky česneku, osolíme, okořeníme pepřem, zalijeme vínem a pak vrátíme kuře zpět do pekáče
4. Dopečeme doměkka dalších 40-50 minut, již odkryté, pěkně na barvičku.

Doporučení:

Kuře můžeme také před pečením naporcovat, lépe a rychleji se propeče.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy