REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kuřecí nohy s česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete upečené na másle, posypané kmínem a plátky česneku.


Ingredience:
Recept na 2 porce:
3 ksstroužků česneku
2 kskuřecích noh s kostí
80 gmásla
1 lžícegrilovacího koření
1 lžícevývaru v prášku
kmín
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Očištěné a opláchnuté kuře necháme okapat, osolíme zevnitř i zvenku, posypeme přiměřeným množstvím kmínu a grilovacím kořením, obložíme plátky česneku
2. Kuřecí nohy pak vložíme do pekáče, přidáme 2/
3 dávky másla a přilijeme trochu vody
3. Kuře upečeme zaklopené, za občasného přelévání šťávou – výpekem, dozlatova a to při teplotě kolem 190 °C (na posledních 20 minut pečeme maso bez poklopu, aby se nám vytvořila chutná kůrčička)
4. Upečené kuřecí nohy vyjmeme a uchováme v teple
5. Šťávu podle potřeby zředíme vodou, dochutíme vývarem, přecedíme, zjemníme zbylou dávkou másla a krátce povaříme (v případě potřeby zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody)
6. Porce kuřete servírujeme s přílohou mírně zalité šťávou z výpeku.

Doporučení:

– Jako přílohu doporučujeme rýži nebo bramborovou kaši s kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy