REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kuře s olivovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře plněné nádivkou z jater, česneku, oliv a šunky, upečené podlité vínem spolu s cibulí a bylinkami dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
1 kscibule
1 kssnítky tymiánu
1 ksbobkového listu
100 mlbílého vína
voda
sůl
Na nádivku:
500 gkuřecích jater
300 gšunky
200 gzelených oliv bez pecek
3 lžícemásla
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na nádivku v pánvi na rozehřátém másle opečeme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme očištěná na kousky nakrájená játra, oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku a orestujeme, pak vmícháme zelené olivy, podle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladnout
2. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, uvnitř i na povrchu osolíme, naplníme připravenou nádivkou, otvor sepneme špejlí, vložíme do pekáčku, podlijeme bílým vínem a přidáme oloupanou na hrubo nakrájenou cibuli, opláchnutou snítku tymiánu a bobkový list
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
4. Naporcujeme a servírujeme s bramborovou kaší nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy