REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (v troubě)

Krocaní stehno s houbami

Krocaní maso upečené na cibulovém základě spolu s houbami doměkka.

Krůta na divoko

Den předem naložená krůtí stehna, opečená na pánvi, pak dopečená v troubě podlitá vodou a později i červeným vínem, servírovaná podlitá rozmixovanou omáčkou z výpeku.

Krůta na slanině

Na cibuli se slaninou upečené porce krůty.

Krůta plněná nádivkou s mandlemi

Krůta prošpikovaná slaninou, mandlemi a salámem, plněná mandlovou nádivkou, upečená dozlatova.

Krůta po anglicku

Dozlatova upečená krůta naplněná chlebovou nádivkou.

Krůta po mexicku

Pečená krůta servírovaná s celými pečenými rajčaty a osmahnutými feferonkami.

Krůta s celerovo-meruňkovou nádivkou

Vánoční krůta naplněná voňavou nádivkou, upečená v troubě dozlatova, servírovaná s omáčkou z výpeku.

Krůta s mandlovou nádivkou

Krůta naplněná jemnou žemlovou nádivkou a mandlemi s dalšími přísadami, upečené na másle do nazlátlé barvy.

Krůtí kapsa plněná játry

Do většího kusu krůtího masa nožem vytvořená kapsa, naplněná ochucenými kuřecími játry, maso upečené v troubě, servírované nakrájené na plátky, podlité ochucenou šťávou z výpeku.

Krůtí maso s bylinkovým máslem a glazovanou dýní

Krůtí maso pečené s bylinkovým máslem, mrkví, cibulí, řapíkatým celerem a glazovanou dýní.

Krůtí na rajčatech s párky

Plát masa potřený hořčicí, pokladený míchanými vejci s hráškem a párky, stočený do rolády, spolu s rajčaty upečený dozlatova.

Krůtí pečeně

Krůtí prsa podušená spolu s rozmarýnem a mlékem, dopečená spolu s marinovanými paprikami doměkka.

Krůtí pečeně II.

Krůtí stehno naložené přes noc v kořeněné olejové marinádě, upečené doměkka na sádle a slanině podlévané vodou.

Krůtí pečeně na divoko

Slaninou prošpikovaná prsa nebo stehna krůty upečená doměkka na zelenině, podlitá červeným vínem a vývarem, jednotlivé porce servírované spolu s omáčkou s červeným vínem a pasírovanou kořenovou zeleninou.

Krůtí pečínka na másle a majoránce

Přes noc v majoránkovém másle naložené osolené stehno z krůty, druhý dem upečené pěkně dozlatova spolu se slaninou a máslem, dostatečně podlité vodou.

Krůtí pečínka na másle a tymiánu

Pozvolna pečené krůtí stehno špikované slaninou. Chuť masa zdůrazňuje tymián, drcený kmín a sladká paprika.

Krůtí prsa na rozmarýnu

Krůtí prsa potřená utřeným česnekem se solí, posypaná nadrobno nasekaným rozmarýnem a upečená v troubě doměkka.

Krůtí prsa na slanině

V troubě upečená krůtí prsa, zapečená s obloženou anglickou slaninou a snítky šalvěje, servírovaná se studenou jogurtovou omáčkou.

Krůtí prsa nadívaná kaštany

Krůtí prsa pečená doměkka, naplněná nádivkou z jedlých kaštanů a dalších ingrediencí.

Krůtí prsa s nádivkou z cukety

Krůtí prsa naplněná nádivkou z cukety, salámu, sýra a dalších ingrediencí, upečená v troubě doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy