REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůta s mandlovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůta naplněná jemnou žemlovou nádivkou a mandlemi s dalšími přísadami, upečené na másle do nazlátlé barvy.


Ingredience:
2,5 kgočištěné krůty
150 gmásla
30 gsoli
700 mlvody
Na nádivku:
600 gveky
100 gmandlí
50 gmásla
10 gsoli
3 ksvejce
300 mlmléka
petrželová nať nebo pažitka
mletého muškátového
oříšku nebo květ

Postup:

1. Očištěnou krůtu opláchneme, necháme okapat a kůži na prsou uvolníme pro náplň
2. Mandle spaříme, pak je oloupeme a nasekáme nahrubo
3. Veku nakrájíme na drobné kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout
4. Máslo vyšleháme se žloutky, mírně osolíme, přidáme opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať, mletý květ, připravené mandle a zvlhčené žemle, vše pečlivě promícháme
5. Z bílků vyšleháme sníh a lehce jej vmícháme do nádivky
6. Krůtu naplníme nádivkou, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, stáhneme ji motouzem nebo ocelovou jehlicí a upečeme na 2/
3 dávky másla
7. Během pečení přeléváme krůtu výpekem a podléváme trochou vody, aby se výpek nepřipálil
8. Měkkou krůtu vyjmeme ze šťávy a pak výpek zjemníme zbylým máslem, případně podle potřeby osolíme, přecedíme a krátce povaříme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, rýži s kompoty nebo zeleninovými saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy