REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí na rajčatech s párky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát masa potřený hořčicí, pokladený míchanými vejci s hráškem a párky, stočený do rolády, spolu s rajčaty upečený dozlatova.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
250 gjemných párků
200 gzakysané smetany
150 gsterilovaného hrášku
150 mlvývaru
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžičkakoření na drůbež
3 ksvajec
2 ksvelkých masitých rajčat
sůl

Postup:

1. Krůtí maso očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrojíme tak, abychom získali širší plát a potřeme plnotoučnou hořčicí
2. V pánvi do rozehřátého másla vlijeme rozšlehaná osolená vejce, přidáme okapaný hrášek a společně umícháme (vejce by neměla příliš ztuhnout), necháme vychladnout
3. Usmažená vejce s hráškem rozetřeme na plát masa a doprostřed poklademe párky, pevně srolujeme, svážeme provázkem, posypeme kořením na drůbež, pak na rozpáleném oleji roládu ze všech stran zprudka opečeme a vložíme do pekáčku
4. K opečené roládě přidáme omytá na kostičky nakrájená rajčata, podlijeme trochou vývaru, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme doměkka (asi 1 hodinu) za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem
5. Hotovou roládu vyjmeme, zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, pak do výpeku vmícháme zakysanou smetanu, povaříme a podáváme s plátky masa a vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy