Plát masa potřený hořčicí, pokladený míchanými vejci s hráškem a párky, stočený do rolády, spolu s rajčaty upečený dozlatova.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
250 g | jemných párků |
200 g | zakysané smetany |
150 g | sterilovaného hrášku |
150 ml | vývaru |
2 lžíce | másla |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 lžička | koření na drůbež |
3 ks | vajec |
2 ks | velkých masitých rajčat |
sůl |
Postup:
1. Krůtí maso očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrojíme tak, abychom získali širší plát a potřeme plnotoučnou hořčicí
2. V pánvi do rozehřátého másla vlijeme rozšlehaná osolená vejce, přidáme okapaný hrášek a společně umícháme (vejce by neměla příliš ztuhnout), necháme vychladnout
3. Usmažená vejce s hráškem rozetřeme na plát masa a doprostřed poklademe párky, pevně srolujeme, svážeme provázkem, posypeme kořením na drůbež, pak na rozpáleném oleji roládu ze všech stran zprudka opečeme a vložíme do pekáčku
4. K opečené roládě přidáme omytá na kostičky nakrájená rajčata, podlijeme trochou vývaru, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme doměkka (asi 1 hodinu) za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem
5. Hotovou roládu vyjmeme, zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, pak do výpeku vmícháme zakysanou smetanu, povaříme a podáváme s plátky masa a vařenou rýží.