REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí maso s bylinkovým máslem a glazovanou dýní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí maso pečené s bylinkovým máslem, mrkví, cibulí, řapíkatým celerem a glazovanou dýní.


Ingredience:
Pro 4-6 osob:
750 gkrůtích prsních řízků
150 gslaniny
2 kskrůtích stehen
2 ks krůtích křídel
2 ksvelké cibule
2 ksstonků řapíkatého celeru
4 ksvelké mrkve
čerstvé bobkové listy
voda
sůl
Na bylinkové máslo:
10 lžicmásla
2 lžícenasekaného rozmarýnu
2 lžícenasekaného tymiánu
1 lžícenasekané šalvěje
mletý pepř
sůl
Na glazovanou dýni:
2-3 ksdýní hokkaido
100 gtmavého třtinového cukru
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Připravíme si bylinkové máslo; v misce smícháme rozměklé máslo s nadrobno nasekaným rozmarýnem, šalvějí, tymiánem, hodně osolíme a opepříme, dáme na chvíli do lednice ztuhnout (nejlépe ve tvaru válečku)
2. Očištěná krůtí stehna i křídla omyjeme, osušíme, zlehka ze všech stran osolíme a pod kůži dáme opatrně kousky bylinkového másla
3. Krůtí řízky nakrájíme na 3 plátky, rozložíme je tak, aby se překrývaly, navrch dáme plátky másla, zamotáme do roládky, omotáme slaninou nakrájenou na plátky a svážeme kuhyňským provázkem
4. Očištěnou, přepůlenou mrkev, oloupanou, na 8 dílků nakrájenou cibuli a na menší kousky nakrájený celer promícháme, dáme do pekáčku, zalijeme 500 ml vody, navrch poklademe maso, jednotlivé porce ozdobíme bobkovými listy a přidáme zbylé máslo 5. Přiklopené pečeme v předehřáté troubě při 180 °C jednu hodinu, pak odklopímea za občasného přelévání výpekem i podle potřeby podlévání vodou pečeme doměkka (asi 2 hodiny), na posledních 45 minut přidáme do pekáčku dýni.

Příprava dýně:
Dýni rozkrojíme, dužinu vydlabeme, zbavíme pecek, nakrájíme na měsíčky, osolíme, opepříme a promícháme s třtinovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy