Krůtí prsa podušená spolu s rozmarýnem a mlékem, dopečená spolu s marinovanými paprikami doměkka.
Ingredience:
800 g | krůtích prsou |
500 ml | mléka |
2 lžíce | instantní světlé jíšky |
1-2 lžíce | másla |
2 snítky | rozmarýnu |
1 hrst | nasekané pažitky |
3 ks | paprik |
2 ks | stroužků česneku |
citronová šťáva dle chuti | |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Pečlivě očištěná krůtí prsa osolíme nejlépe hrubou mořskou solí, vložíme do pekáčku, posypeme na drobno nasekaným rozmarýnem a zalijeme mlékem
2. Pekáček zakryjeme alobalem, okraje fólie zahneme podle kraje pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a dusíme asi 40 minut
3. Mezitím papriky zbavíme jádřince, podélně nakrájíme na širší nudličky, vložíme do misky, přidáme oloupané, napůl překrojené stroužky česneku, vše zakapeme olivovým olejem a necháme marinovat
4. Z pekáčku odstraníme alobal a mléčný výpek přelijeme do kastrůlku, k masu přidáme pokrájené papriky a vše dopečeme doměkka
5. Výpek zjemníme máslem, zahustíme instantní jíškou, dochutíme solí a citronovou šťávou, přidáme do ní na drobno nasekanou pažitku a odstavíme
6. Krůtí prsa podáváme nakrájené na plátky, s pokrájenými paprikami, přelité šťávou a vařenými bramborami.