REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí prsa podušená spolu s rozmarýnem a mlékem, dopečená spolu s marinovanými paprikami doměkka.


Ingredience:
800 gkrůtích prsou
500 mlmléka
2 lžíceinstantní světlé jíšky
1-2 lžícemásla
2 snítkyrozmarýnu
1 hrstnasekané pažitky
3 kspaprik
2 ksstroužků česneku
citronová šťáva dle chuti
olivový olej
sůl

Postup:

1. Pečlivě očištěná krůtí prsa osolíme nejlépe hrubou mořskou solí, vložíme do pekáčku, posypeme na drobno nasekaným rozmarýnem a zalijeme mlékem
2. Pekáček zakryjeme alobalem, okraje fólie zahneme podle kraje pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a dusíme asi 40 minut
3. Mezitím papriky zbavíme jádřince, podélně nakrájíme na širší nudličky, vložíme do misky, přidáme oloupané, napůl překrojené stroužky česneku, vše zakapeme olivovým olejem a necháme marinovat
4. Z pekáčku odstraníme alobal a mléčný výpek přelijeme do kastrůlku, k masu přidáme pokrájené papriky a vše dopečeme doměkka
5. Výpek zjemníme máslem, zahustíme instantní jíškou, dochutíme solí a citronovou šťávou, přidáme do ní na drobno nasekanou pažitku a odstavíme
6. Krůtí prsa podáváme nakrájené na plátky, s pokrájenými paprikami, přelité šťávou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy