REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůta plněná nádivkou s mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůta prošpikovaná slaninou, mandlemi a salámem, plněná mandlovou nádivkou, upečená dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 8 porcí:
3000 gkrůty
100 ganglické slaniny
100 gdrůbežího salámu
2 lžícemásla
1 lžíceloupaných mandlí
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
mletý černý pepř
voda
sůl
Na nádivku:
100-200 mlsmetany na vaření
2 lžícemásla
1 lžíceloupaných mandlí
4 ksrohlíků z předchozího dne
2 ksvajec
špetka mletého muškátového oříšku
sůl

Postup:

1. Anglickou slaninu i část drůbežího salámu nakrájíme na hranolky a necháme v mrazničce ztuhnout
2. Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme, prošpikujeme ji mandlemi a hranolky slaniny i salámu, zvenku i zevnitř posypeme solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou paprikou
3. V míse utřeme žloutky se změklým máslem, muškátovým oříškem a solí, pak přidáme zvlhčené smetanou na kostičky nakrájené rohlíky, mandle, promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Připravenou krůtu naplníme nádivkou, otvor sešijeme nebo spíchneme párátky, aby nádivka nevytekla, vložíme do pekáčku a přidáme zbylý, na drobno nakrájený salám
5. Krůtu poklademe kousky másla, podlijeme vodou, přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 150 minut (podle velikosti), za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou
6. Ke konci pekáč odklopíme a dopečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy