REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůta po anglicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova upečená krůta naplněná chlebovou nádivkou.


Ingredience:
1 ksmenší krůty
vývar na podlití
sůl
Na nádivku:
1 kgcibule
600 gsuchého chleba
1,5 lmléka
muškátový oříšek
pepř
sůl
Na přílohu:
1 kgjablek
mletý černý pepř
voda

Postup:

1. Neoloupaná cibule naskládáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme do měkka, necháme je vychladnout, pak je oloupeme a prolisujeme
2. Chléb rozmočíme v mléce
3. Cibulovou kaši pak smícháme s měkkým rozmáčeným chlebem, ochutíme špetkou muškátu, opepříme, osolíme
4. Připravenou nádivkou naplníme krůtu, po obou stranách ji sešijeme a dáme péci, při pečení podléváme maso šťávou zředěnou vývarem
5. Jablka oloupeme, zbavíme je jadřinců a nakrájíme na silnější plátky, ty pak povaříme ve vodě s citrónovou kůrou
6. Hotovou krůtu naporcujeme, přelijeme šťávou a obložíme jablky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy