REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůta po mexicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená krůta servírovaná s celými pečenými rajčaty a osmahnutými feferonkami.


Ingredience:
1 ksmenší krůty
80 grajčatového protlaku
50 ghladké mouky
8 ksrajčat
4 ksfeferonky
slanina na prošpikování
olej na potírání
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Krůtu očistíme, omyjeme a osušíme, maso prošpikujeme slaninou
2. Osolíme, okořeníme pepřem a pečeme za stálého podlévání v troubě vyhřáté na 190 °C, v průběhu pečení maso podléváme teplou vodou, občas potřeme peroutkou namočenou v oleji
4. Upečenou krůtu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, podlijeme vývarem a dohladka povaříme
5. Šťávu procedíme, přidáme rajčatový protlak a znovu povaříme
6. K porcím krůty podáváme celá pečená rajčata a na oleji osmahnuté feferonky.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme kari rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy