REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krocaní stehno s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krocaní maso upečené na cibulovém základě spolu s houbami doměkka.


Ingredience:
600 gkrocaního stehna bez kostí
500 ghlívy ústřičné nebo žampionů
250 mlhorké vody
100 mlsmetany
2 lžícemásla
1 lžícecitronové šťávy
1 sáčekčervené sladké papriky
2 ksbobkových listů
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso osolíme, rychle opečeme na rozehřátém másle, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, bobkové listy, podlijeme horkou vodou, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 2 hodiny)
2. Houby očistíme, nakrájíme na větší kousky a 1 hodinu před dopečením přidáme k masu a pekáč přiklopíme poklicí
3. Upečené maso vyndáme z pekáče a nakrájíme na plátky
4. Houby s cibulí promícháme se smetanou, ochutíme pepřem, paprikou, citronovou šťávou a osolíme
5. Plátky masa obložíme houbami a podáváme s restovanými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy