Krocaní maso upečené na cibulovém základě spolu s houbami doměkka.
Ingredience:
600 g | krocaního stehna bez kostí |
500 g | hlívy ústřičné nebo žampionů |
250 ml | horké vody |
100 ml | smetany |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 sáček | červené sladké papriky |
2 ks | bobkových listů |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso osolíme, rychle opečeme na rozehřátém másle, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, bobkové listy, podlijeme horkou vodou, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 2 hodiny)
2. Houby očistíme, nakrájíme na větší kousky a 1 hodinu před dopečením přidáme k masu a pekáč přiklopíme poklicí
3. Upečené maso vyndáme z pekáče a nakrájíme na plátky
4. Houby s cibulí promícháme se smetanou, ochutíme pepřem, paprikou, citronovou šťávou a osolíme
5. Plátky masa obložíme houbami a podáváme s restovanými bramborami.