Dvě různé nádivky, jeden krocan rovná se skvělá večeře.
Ingredience:
1 ks | krocana |
pepř | |
sůl | |
Nádivka a): | |
400 g | mletého vepřového masa |
100 g | jedlých kaštanů |
1 ks | velkého jablka |
1 ks | vejce |
5 lžic | strouhanky |
černý pepř | |
sůl | |
Nádivka b): | |
400 g | mletého vepřového masa |
1 ks | vejce |
5 lžic | strouhanky |
šalvěj | |
černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. První nádivku připravíme smícháním vepřového masa s vejcem a strouhankou, dochutíme solí a pepřem a důkladně směs prohněteme
2. Do této směsi zapracujeme na kousky pokrájené jablko a jedlé kaštany
3. Nakonec nádivku zabalíme do alobalu, nebo vložíme do formy 4. Druhou nádivku připravíme obdobně jako první, maso smícháme s ostatními ingrediencemi a vložíme do formy, popřípadě také zabalíme do alobalu
5. Obě nádivky pečeme spolu s krocanem prvních 45 minut
6. Krocana umyjeme ve studené vodě
7. Osolíme ho a opepříme z venku i zevnitř
8. Pečeme při teplotě kolem 180 °C cca 1,5 hodiny, pak teplotu zvedneme na 220 °C a krocana pečeme dalších 20 minut, během pečení maso přeléváme vzniklým výpekem
9. Krocana naporcujeme a podáváme s oběma nádivkami nakrájenými na kolečka a zalitými částí výpeku.
Jako přílohu doporučujeme různě upravené brambory.