Den předem naložená krůtí stehna, opečená na pánvi, pak dopečená v troubě podlitá vodou a později i červeným vínem, servírovaná podlitá rozmixovanou omáčkou z výpeku.
Ingredience:
2 ks | krůtí stehna |
1 ks | mrkve |
100 g | slaniny |
2 dl | červeného vína |
několik nakládaných cibulek | |
voda | |
olej | |
sůl | |
Na marinádu: | |
česnek nebo domácí česneková pasta | |
bobkový list | |
nové koření | |
mletý kmín | |
rozmarýn | |
jalovec | |
chilli | |
olej |
Postup:
1. Maso si naložíme den předem do marinády; stehna pořádně pomažeme česnekem, osolíme a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky
2. Druhý den si připravíme pánev a na něm osmahneme slaninu a přidáme stehna, ty ze všech stran opečeme, pak je přendáme do pekáčku
3. Přidáme nakrájenou mrkev, několik nakládaných cibulek a mírně podlijeme vodou
4. Pečeme asi 1 hodinku přikryté a pak odkryjeme
5. Přidáme víno a pečeme odkryté nejméně další půl hodinku
6. Poté maso vyndáme a výpek si přelijeme do kastrůlku a rozmixujeme
7. Podáváme například s restovanou zeleninou a pečeným bramborem.
Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská