REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (v troubě)

Máslovo – česnekové kuřecí řízky

V troubě upečené, v máslovo-česnekové marinádě ochucené rozmarýnem marinované kuřecí plátky, obalené pak ještě ve směsi ze strouhanky ochucené sýrem. Dají se i smažit klasicky v oleji.

Medová kachna s jablky

Tento recept je inspirován asijskou kuchyní. Upečené drůbeží maso s vůní a chutí po medu a tymiánu.

Medová křidélka s chilli

Marinovaná kuřecí křidélka pečená dozlatova.

Medová kuřecí prsa

Kuřecí prsa potřená směsí z medu, sójové omáčky a citronové šťávy, v troubě upečená dozlatova.

Medové kuře s mandlovou nádivkou

Šťavnaté kuře potřené medem s nádivkou játrovou s mandlemi.

Medové kuře se zázvorem

V koření, závoru a medu naložené kuřecí nohy, upečené v troubě dozlatova.

Medové kuřecí paličky

Marinované kuřecí paličky upečené v troubě dozlatova.

Medové kuřecí paličky s pastinákem

Kuřecí maso upečené na cibulovém základě s pastinákem, zalité vývarem smíchaným s hořčicí a medem.

Nadívaná kachna

Kachna potřená hořčicí, ochucená solí a pepřem, naditá opečenými játry promíchanými s houskou a dalšími ingrediencemi, upečená doměkka, servírovaná nejlépe s kroketami nebo bramborovými knedlíky.

Nadívaná kuřecí křidélka

Pod kůží kuřecích křidélek vtlačená nádivka připravená z orestované vinné klobásky, cibule, česneku a slaniny, naditá křidélka pak upečená v troubě dozlatova.

Nadívaná kuřecí stehna

Ochuceným sterilovaným zelím nadívaná kuřecí stehna, upečená dozlatova, servírovaná právě se zelím a nejlépe bramborovými knedlíky.

Nadívaná pečená krůta

Dozlatova upečená krůta naplněná nádivkou z krůtích vnitřností a dalších ingrediencí.

Nadívané kuře

Do zlatova upečené kuřátko s nádivkou z mleté vepřové plece, smetany, sýra a česneku. Jako příloha vařené nové brambory s petrželkou.

Nadívané kuře na bylinkách

Nádivkou ze šunky, v mléce máčených rohlíků, tvrdého sýra, vajíček a bylinek nadité kuře, upečené v troubě dozlatova posypané rozmarýnem.

Nadívané kuře po lesnicku

Kuře naplněné nádivkou ze žampionů, jater a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.

Nádivka v kuřecí košilce

Kůže z kuřete naplněná nádivkou, vytvarovaná do tvaru rolky, upečená v troubě dozlatova spolu s bůčkem.

Netradiční kuře

Pečené kuře podávané z jednoho pekáče spolu s těstovinami, játry a žampióny

Obalené kuře

Kuře v trojobalu pečené se smetanou.

Obalené plněné řízky zapečené v pekáčku (3 variace náplní)

Plátky kuřecích prsou naplněné různými náplněmi, obalené v trojobalu a zalité smetanou, upečené v troubě dozlatova.

Ohnivé kuře

Kuřecí křidélka upečená v troubě na cibuli, dochucená solí, pepřem, medem a chilli, podlitá černým pivem, ke konci pečení vytažená, šťáva zaprášená jíškou, křidélka pak ještě chvíli zapečená. Jedna z variant přípravy pečeného kuřete ze seriálu “Ohnivé kuře”, vysílaného na TV Prima.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy