REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kůtí medailonky v jogurtu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí maso nakrájené na plátky, okořenění kari kořením, posypané nakrájenou cibulí a zalité ochuceným jogurtem, pečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 g krůtího masa
200 g bílého jogurtu
30 g másla
1 lžícerybízového džemu
1 kscibule
kari koření
voda
sůl

Postup:

1 Odblaněné krůtí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka po obou stranách naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením a na rozpuštěném másle zprudka plátky z obou stran opečeme
2. Jogurt rozmícháme se lžičkou kari koření a troškou vody
3. Do pekáčku naskládáme opečené maso, posypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme ochuceným jogurtem, podlijeme skleničkou vody, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C doměkka
4. Hotové medailonky servírujeme s cibulí, vypečenou šťávou, ozdobené rybízovým džemem.

Doporučení:

Podáváme s těstovinami nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy