Marinovaná kuřecí prsa upečená se stroužky česneku, limetkou a chilli papričkami doměkka.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou s kůží |
12 ks | stroužků česneku |
4 ks | červených chilli papriček |
1 ks | limetky |
limetková šťáva | |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžičky | nastrouhané limetkové kůry |
2 lžičky | nasekaných lístků koriandru |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 lžička | třtinového cukru |
4 lžíce | olivového oleje |
Postup:
1. Na marinádu smícháme na jemno nastrouhanou limetkovou kůru s olivovým olejem, na jemno nasekaným koriandrem, sladkou paprikou a třtinovým cukrem
2. Očištěná kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme připravenou marinádou, rozložíme do zapékací misky, zakápneme trochou limetkové šťávy a zakryté necháme 30 minut marinovat
3. Potom kuřecí prsa obložíme neoloupanými stroužky česneku, v horké vodě omytou na osminky nakrájenou limetkou a omytými chilli papričkami, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C (horkovzdušné na 170 °C) a pečeme doměkka (asi 30 minut)
4. Podáváme se zeleninovým salátem, vařenými bramborami a salsou.