REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Limetková kuřecí prsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí prsa upečená se stroužky česneku, limetkou a chilli papričkami doměkka.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou s kůží
12 ksstroužků česneku
4 ksčervených chilli papriček
1 kslimetky
limetková šťáva
sůl
Na marinádu:
2 lžičkynastrouhané limetkové kůry
2 lžičkynasekaných lístků koriandru
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkatřtinového cukru
4 lžíceolivového oleje

Postup:

1. Na marinádu smícháme na jemno nastrouhanou limetkovou kůru s olivovým olejem, na jemno nasekaným koriandrem, sladkou paprikou a třtinovým cukrem
2. Očištěná kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme připravenou marinádou, rozložíme do zapékací misky, zakápneme trochou limetkové šťávy a zakryté necháme 30 minut marinovat
3. Potom kuřecí prsa obložíme neoloupanými stroužky česneku, v horké vodě omytou na osminky nakrájenou limetkou a omytými chilli papričkami, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C (horkovzdušné na 170 °C) a pečeme doměkka (asi 30 minut)
4. Podáváme se zeleninovým salátem, vařenými bramborami a salsou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy