REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lázeňská kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna upečená téměř doměkka, pak k ní přidaná orestovaná mrkev, cibulky a žampióny, poté podlitá bílým vínem a společně s ostatními ingrediencemi dopečená doměkka.


Ingredience:
1 kskachny
15 ksmalých cibulek
150 gžampiónů
100 gmrkve
50 gmásla
300 mlbílého vína
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Kachnu si očistíme, opláchneme, osušíme, na povrchu i uvnitř osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, pekáček přiklopíme pokličkou, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a kachnu pečeme téměř doměkka
2. Kachnu během pečení dle potřeby podléváme horkou vodou a poléváme vypečenou šťávou
3. V době pečení kachny si připravíme zeleninu, oloupanou mrkev nastrouháme na hrubo, očištěné žampióny nakrájíme na plátky a cibulky oloupeme a necháme vcelku, takto připravenou zeleninu si orestujeme na másle
4. Když máme kachnu téměř měkkou, vyjmeme jí z pekáčku, rozdělíme na porce, vrátíme zpět do pekáčku, přidáme orestovanou zeleninu, podlijeme vínem a za občasného přelévání šťávou kachnu dopečeme doměkka
5. Pečenou kachnu se zeleninou a žampióny servírujeme posypanou nasekanou petrželkou například opečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy