Kachna upečená téměř doměkka, pak k ní přidaná orestovaná mrkev, cibulky a žampióny, poté podlitá bílým vínem a společně s ostatními ingrediencemi dopečená doměkka.
Ingredience:
1 ks | kachny |
15 ks | malých cibulek |
150 g | žampiónů |
100 g | mrkve |
50 g | másla |
300 ml | bílého vína |
petrželka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kachnu si očistíme, opláchneme, osušíme, na povrchu i uvnitř osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, pekáček přiklopíme pokličkou, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a kachnu pečeme téměř doměkka
2. Kachnu během pečení dle potřeby podléváme horkou vodou a poléváme vypečenou šťávou
3. V době pečení kachny si připravíme zeleninu, oloupanou mrkev nastrouháme na hrubo, očištěné žampióny nakrájíme na plátky a cibulky oloupeme a necháme vcelku, takto připravenou zeleninu si orestujeme na másle
4. Když máme kachnu téměř měkkou, vyjmeme jí z pekáčku, rozdělíme na porce, vrátíme zpět do pekáčku, přidáme orestovanou zeleninu, podlijeme vínem a za občasného přelévání šťávou kachnu dopečeme doměkka
5. Pečenou kachnu se zeleninou a žampióny servírujeme posypanou nasekanou petrželkou například opečenými brambory.