Grilovací sezóna je v plném proudu. Pojďme si proto přichystat šťavnaté kuřecí špízy marinované v medu a pivu a provoněné česnekem s petrželkou.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou |
3 ks | stroužky česneku |
100 ml | piva |
5 lžic | PROPOLISU V MEDU |
1 lžíce | oleje |
2 lžičky | kremžské hořčice |
2 lžičky | pálivé papriky |
čerstvá petržel |
Postup:
- Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme se všemi ingrediencemi kromě petrželky. Poté promícháme směs s proužky kuřecího masa a necháme aspoň 2 hodiny marinovat.
- Kousky masa napíchneme těsně vedle sebe a položíme na gril. Nebo je vložíme do trouby na plech s pečicím papírem.
- V předehřáté troubě špízy pečeme na 200 °C asi 10 minut, poté je vyndáme, přelejeme zbylou marinádou a pečeme dalších 10 minut.
- Špízy ozdobíme nasekanou petrželkou.
Pokud nemáte med od včelaře z okolí, doporučujeme PROPOLIS V MEDU od rodinné firmy Pleva.
Poznámka:Recept k článku: Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty
Zdroj receptu: regionalnipotravina.cz