REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí špíz se zeleninou a kari přelivem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kuřecí špízy z marinovaného kuřecího masa obaleného v plátcích slaniny, papriky a cibule, dopečené v troubě, podávané s kari přelivem.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
12 kstenkých plátků prorostlé slaniny
2 ksmalé cibule
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
4 lžíceolivového oleje
3 lžícecitronové šťávy
1 ksstroužku česneku
Na omáčku:
1 lžičkamedu
1 lžícejkari koření
1 lžícecitronové šťávy
125 mlvývaru
250 gcréme fraiche
1 ksjablka

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky 2. Na marinádu do mísy prolisujeme oloupaný stroužek česneku, přilijeme olivový olej, citronovou šťávu, dobře vše promícháme, vložíme maso a necháme asi 1 hodinu marinovat
3. Oloupané cibule nakrájíme na osminky a očištěné papriky nakrájíme na kousky
4. Kuřecí maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, osolíme, opepříme, každý kousek zabalíme do plátku slaniny, napícháme střídavě s nakrájenou zeleninou na navlhčené grilovací špejle
5. V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka ze všech stran opečeme, pak je přendáme na plech a v předehřáté troubě na 190 °C dopečeme (asi 8 minut)
6. Do výpeku přidáme na hrubo nastrouhané jablko, zaprášíme kari kořením, vše krátce osmahneme, zalijeme vývarem, ochutíme citronovou šťávou, medem a pozvolna vaříme, dokud se jablka nerozvaří, nakonec vmícháme créme fraiche a vše rozmixujeme, dle potřeby přeliv osolíme a podáváme se špízy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy