REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí špíz se zeleninou a kari přelivem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kuřecí špízy z marinovaného kuřecího masa obaleného v plátcích slaniny, papriky a cibule, dopečené v troubě, podávané s kari přelivem.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
12 kstenkých plátků prorostlé slaniny
2 ksmalé cibule
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
4 lžíceolivového oleje
3 lžícecitronové šťávy
1 ksstroužku česneku
Na omáčku:
1 lžičkamedu
1 lžícejkari koření
1 lžícecitronové šťávy
125 mlvývaru
250 gcréme fraiche
1 ksjablka

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky 2. Na marinádu do mísy prolisujeme oloupaný stroužek česneku, přilijeme olivový olej, citronovou šťávu, dobře vše promícháme, vložíme maso a necháme asi 1 hodinu marinovat
3. Oloupané cibule nakrájíme na osminky a očištěné papriky nakrájíme na kousky
4. Kuřecí maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, osolíme, opepříme, každý kousek zabalíme do plátku slaniny, napícháme střídavě s nakrájenou zeleninou na navlhčené grilovací špejle
5. V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka ze všech stran opečeme, pak je přendáme na plech a v předehřáté troubě na 190 °C dopečeme (asi 8 minut)
6. Do výpeku přidáme na hrubo nastrouhané jablko, zaprášíme kari kořením, vše krátce osmahneme, zalijeme vývarem, ochutíme citronovou šťávou, medem a pozvolna vaříme, dokud se jablka nerozvaří, nakonec vmícháme créme fraiche a vše rozmixujeme, dle potřeby přeliv osolíme a podáváme se špízy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy