Opečené kuřecí špízy z marinovaného kuřecího masa obaleného v plátcích slaniny, papriky a cibule, dopečené v troubě, podávané s kari přelivem.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsou |
12 ks | tenkých plátků prorostlé slaniny |
2 ks | malé cibule |
1 ks | červené papriky |
1 ks | zelené papriky |
olivový olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
4 lžíce | olivového oleje |
3 lžíce | citronové šťávy |
1 ks | stroužku česneku |
Na omáčku: | |
1 lžička | medu |
1 lžíce | jkari koření |
1 lžíce | citronové šťávy |
125 ml | vývaru |
250 g | créme fraiche |
1 ks | jablka |
Postup:
1. Očištěná kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky 2. Na marinádu do mísy prolisujeme oloupaný stroužek česneku, přilijeme olivový olej, citronovou šťávu, dobře vše promícháme, vložíme maso a necháme asi 1 hodinu marinovat
3. Oloupané cibule nakrájíme na osminky a očištěné papriky nakrájíme na kousky
4. Kuřecí maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, osolíme, opepříme, každý kousek zabalíme do plátku slaniny, napícháme střídavě s nakrájenou zeleninou na navlhčené grilovací špejle
5. V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka ze všech stran opečeme, pak je přendáme na plech a v předehřáté troubě na 190 °C dopečeme (asi 8 minut)
6. Do výpeku přidáme na hrubo nastrouhané jablko, zaprášíme kari kořením, vše krátce osmahneme, zalijeme vývarem, ochutíme citronovou šťávou, medem a pozvolna vaříme, dokud se jablka nerozvaří, nakonec vmícháme créme fraiche a vše rozmixujeme, dle potřeby přeliv osolíme a podáváme se špízy.