REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí špízy s tzatziky omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V oleji opečené marinované kousky masa napíchané na špejlích, dopečené v troubě, servírované s omáčkou z okurky, bílého jogurtu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gstehenních kuřecích řízků
olej na smažení
koření tzatziki na posypání
salát a červená řepa na ozdobu
Na marinádu:
1 lžičkaoregana
4 lžíceolivového oleje
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl
Na tzatziki:
2 lžíce olivového oleje
1 lžícenasekaného kopru
1 lžícecitronové šťávy
400 ghustého bílého jogurtu
3 ksstroužků česneku
1 ksvětší salátové okurky
sůl

Postup:

1. Připravíme si marinádu; oloupané stroužky česneku nakrájené na drobno smícháme s oreganem, solí, mletým pepřem a olivovým olejem
2. Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na širší pruhy, napícháme na jehly nebo navlhčené špejle, pak obalíme v připravené marinádě, posypeme kořením tzatziki a necháme alespoň 30 minut odležet
3. Mezitím připravíme omáčku tzatziki; omytou okurku nastrouháme na hrubo, neloupeme, vymačkanou šťávu slijeme, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, citronovou šťávu, olivový olej, na drobno nasekaný kopr, bílý jogurt, vše dobře promícháme, dochutíme solí a dáme vychladit
4. Marinované špízy opečeme zprudka na rozehřátém oleji, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a dopečeme doměkka
5. Špízy podáváme s tzatziki, listem salátu, trochou sterilované řepy a pita chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Sezona grilování je tady, užijte si ji s recepty od Spaku

Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.

číst dále ...

Jak na „Luxus za pár korun“? To prozradí Jiří Halamka od 16. května na TV Paprika

Znáte Jirku Halamku? A víte, že si s ním můžete opět zavařit? Televizní stanice TV Paprika totiž uvádí nový kulinární pořad, který bude opět pod taktovkou oblíbeného kuchaře. Jirka předvede svůj kulinářský um, přičemž ukáže, jak snadno lze připravit báječnou večeři z obyčejných surovin, které máme běžně ve spíži. V pořadu „Luxus za pár korun“ se budete moci inspirovat, jak z tradičních ingrediencí připravit pokrmy, které ze všedních dnů vytvoří ty, jež si budete pamatovat.

číst dále ...

Světový den koktejlů: oslavte ho míchaným drinkem plným zdraví

V pátek 13. května je speciální den pro všechny milovníky koktejlů. Přesně před 216 lety byla v USA zveřejněna první definice míchaného drinku. Když se řekne míchaný koktejl, nemusí ale nutně jít o alkoholický nápoj. Zkuste letos slavit tak, abyste víc prospěli svému zdraví. Namíchejte si některý z proteinových koktejlů KetoMix. Jsou snadné na přípravu, skvěle zasytí a dodají tělu nejen kvalitní bílkoviny, ale i důležitou vlákninu, vitamíny a minerální látky.

číst dále ...

Květen měsíc májovek

Květen je měsíc, kdy vyrůstá další chutná a houbaři ceněná houba, čirůvka májovka – Calocybe gambosa (viz náš atlas hub). Májovky mají nezaměnitelnou vůní, okurkově moučnou a někteří houbaři ji považují za nejlepší houbu na smetanovou houbovou omáčku. Májovky vyrůstají někdy, při jarních deštících, už koncem dubna. Naleznete je v prosvětlených listnatých lesících, hájích, parkách nebo sadech.

číst dále ...

Češi si neumí představit svůj pracovní den bez kávy. Stává se významným zaměstnaneckým benefitem

Káva je celosvětově nejoblíbenějším nápojem, denně se jí vypije kolem dvou miliard šálků. Velké oblibě se těší i u nás, bez kávy by nedokázalo žít 6 z 10 Čechů. Jedním z míst, kde si kávu dopřáváme nejčastěji, je naše zaměstnání. Průzkum pro značku L’OR Professional potvrdil, že kávu v práci pije pravidelně nebo alespoň občas 85 % českých zaměstnanců, přičemž skoro polovina Čechů si neumí představit pracovní den bez kávy. Během pracovního dne vypijeme nejčastěji dva až tři šálky. Průzkum pro značku L’OR Professional dále ukázal, že se káva stává i významným zaměstnaneckým benefitem a faktorem, který může přispět k motivování zaměstnance, a tedy ke snížení rizika jeho odchodu k jinému zaměstnavateli.

číst dále ...

Rizoto jako od Itala: Vyznejte se v italské rýži

Krátkozrnná i kulatozrnná, bílá i černá. Vybrat správný druh rýže může být v široké nabídce obchodů někdy trochu problém. Pokud nechcete, aby vaše rizoto připomínalo sypkou klasiku ze školní jídelny s porcí nakládané řepy navíc, naučte se základní orientaci v druzích italské rýže.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy