REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (v troubě)

Krůtí špízy s banány a slaninou

Krůtí maso nakrájené na proužky, napíchané na špejle, obložené rozkrojenými banány a obtočené plátky slaniny, zprudka opečené na oleji, zapečené v troubě.

Krůtí závitky

Plátky krůty potřené francouzskou hořčicí, pokladené plátky anglické slaniny a sýra, hranolky nivy, zatočené, upečené v troubě doměkka.

Krůtí závitky plněné broskvemi

Závitky z krůtích prsou plněné nivou, máslem a šunkou, upečené v troubě.

Krůtí závitky plněné bylinkovým pestem

Závitky z krůtích prsou plněné bylinkovým pestem, opečené na pánvi a pak v troubě dopečené doměkka.

Krůtí závitky s dušenou zeleninou

V troubě upečené závitky plněné parmskou šunkou, sýrem a šalvějí, servírované s podušenou zeleninou.

Krůtí závitky s chřestem

Zprudka opečené krůtí závitky (nebo roláda), plněné vařeným chřestem, servírované spolu s opečeným a pak povařeným chřestem přelitým omáčkou z výpeku.

Krůtí závitky s pórkem a sýrem

Krůtí maso pečené dozlatova s pórkem, paprikou, sýrem a dalšími ingrediencemi.

Křidélka v pivní omáčce

Kuřecí křidélka podušená na cibulovém základě s bylinkami, dopečená v pivní omáčce doměkka.

Kuřátka s hráškovou nádivkou

Nádivkou z povařeného, pak podušeného hrášku a dalších ingrediencí naditá malá kuřátka, upečená ve středně vyhřáté troubě dozlatova, obložená půlkami citronu a snítky rozmarýnu.

Kuřátko paní nadlesní

Uvařené kuřecí maso a podušené houby přelité omáčkou, zapečené v troubě dozlatova.

Kuře „Žiguli“

Na čtvrtky naporcované kuře obalené v nastrouhané Nivě a nasekaném rozmarýnu, upečené dozlatova.

Kuře á la bažant

Prošpikované kuře upečené na cibulce a anglické slanině s divokým kořením dozlatova.

Kuře á la bažant III.

Kuřecí čtvrtky nebo kuřecí nohy upečené v troubě dozlatova spolu se slaninou a cibulí, ochucené divokým kořením.

Kuře á la husa

Částečně propečené kuře, potřené sádlem a upečené spolu s jablky a pivem doměkka.

Kuře jako bažant

Variace na kuře pečené po myslivecku. Celé kuře obložené plátky slaniny a upečené spolu s máslem a kořením.

Kuře na bílém víně

Kuře pečené dozlatova s nakrájenými bramborami, česnekem a plátky slaniny, podlité bílým vínem a vývarem.

Kuře na cibuli a kořenové zelenině

V pekáčku na hranolcích kořenové zeleniny a cibuli upečené kuřecí nohy okořeněné kořenící směsí adžika, pepřem a paprikovou vegetou, podlité vodou nebo vývarem, na konci ještě šlehačkou.

Kuře na citrusech

Kuře plněné plátky pomeranče, limetky a citrónu, potřené citrusovou šťávou, upečené v troubě dozlatova.

Kuře na černém pivu

Pikantní šťavnaté kuře ochucené kromě jiného černým pivem, upečené dozlatova.

Kuře na česneku a slanině

Kuře potřené ochuceným máslem, prošpikované slaninou, upečené s česnekem a plátky slaniny doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy