REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí rolky na pečených rajčatech a tymiánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepaný plát krůtího masa potřený hořčicí, obložený plátky sýra, šunky a kousky nakládaných rajčat, posypaný sušeným tymiánem, zarolovaný, rolka ještě obložený šunkou, zapečená na pánvi, pak dopečená v troubě podlitá vínem a vodou nebo vývarem.


Ingredience:
300 gkrůtích prsou
100 gplátkového čedaru
100 gšunky od kosti
100 gpečených rajčat ve vlastní šťávě
6 ksplátků sušené šunky na obalení rolky
4 kssnítky tymiánu
1 kscibule
200 mlbílého suchého vína
2 lžícesádla
1 lžícedijonské horčice
1 lžícemásla
1/2 lžičkysušeného tymiánu
pepř
sůl
vývar nebo voda na podlévání

Postup:

1. Maso rozkrojíme na plát a přes mikrotenovou folií zlehka naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran
2. Připravený plát potřeme z jedné strany (vnitřní, kterou zarolujeme) horčicí, poklademe plátky sýra, šunky od kosti, posypeme sušeným tymiánem, přidáme rajčata a pevně zavineme, shora ještě dáme sušenou šunku, nebo schwarzwaldskou šunku, je taky OK
3. Svážeme potravinovým provázkem
4. V pánvi rozpálíme sádlo a maso ze všech stran opékáme cca 10 minut, poté odložíme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli, tu necháme zesklovatět, přidáme pečená rajčata, co se nám nevešla do závitků snítky tymiánu, podlejeme vínem, a to necháme odpařit
5. Přidáme vývar a v troubě pečeme při 180 °C doměkka, během pečení maso obracíme a dle potřeby přidáváme vývar, maso je měkké po zhruba 1 hodině
6. Vyjmeme ho, šťávu přecedíme přes sítko, dáme do kastrolku a necháme zredukovat, případně dosolíme
7. Úplně nakonec přidáme máslo, které nám šťávu zjemní a zahustí
8. Podáváme například s dušenou rýží.

Doporučení:

Recept na pečená nakládaná rajčata najdete zde: Pečená (sušená) rajčata ve vlastní šťávě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy