REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí rolky na pečených rajčatech a tymiánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepaný plát krůtího masa potřený hořčicí, obložený plátky sýra, šunky a kousky nakládaných rajčat, posypaný sušeným tymiánem, zarolovaný, rolka ještě obložený šunkou, zapečená na pánvi, pak dopečená v troubě podlitá vínem a vodou nebo vývarem.


Ingredience:
300 gkrůtích prsou
100 gplátkového čedaru
100 gšunky od kosti
100 gpečených rajčat ve vlastní šťávě
6 ksplátků sušené šunky na obalení rolky
4 kssnítky tymiánu
1 kscibule
200 mlbílého suchého vína
2 lžícesádla
1 lžícedijonské horčice
1 lžícemásla
1/2 lžičkysušeného tymiánu
pepř
sůl
vývar nebo voda na podlévání

Postup:

1. Maso rozkrojíme na plát a přes mikrotenovou folií zlehka naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran
2. Připravený plát potřeme z jedné strany (vnitřní, kterou zarolujeme) horčicí, poklademe plátky sýra, šunky od kosti, posypeme sušeným tymiánem, přidáme rajčata a pevně zavineme, shora ještě dáme sušenou šunku, nebo schwarzwaldskou šunku, je taky OK
3. Svážeme potravinovým provázkem
4. V pánvi rozpálíme sádlo a maso ze všech stran opékáme cca 10 minut, poté odložíme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli, tu necháme zesklovatět, přidáme pečená rajčata, co se nám nevešla do závitků snítky tymiánu, podlejeme vínem, a to necháme odpařit
5. Přidáme vývar a v troubě pečeme při 180 °C doměkka, během pečení maso obracíme a dle potřeby přidáváme vývar, maso je měkké po zhruba 1 hodině
6. Vyjmeme ho, šťávu přecedíme přes sítko, dáme do kastrolku a necháme zredukovat, případně dosolíme
7. Úplně nakonec přidáme máslo, které nám šťávu zjemní a zahustí
8. Podáváme například s dušenou rýží.

Doporučení:

Recept na pečená nakládaná rajčata najdete zde: Pečená (sušená) rajčata ve vlastní šťávě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

PF 2020 od nás z redakce vaší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz

A máme tu další rok za námi. Pro web ReceptyOnLine.cz byl poměrně úspěšný a doufáme, že stejně úspěšný bude i rok 2020 a to nejen pro nás, z redakce, ale i pro vás, naše milé a věrné čtenáře! Tímto vás všechny moc a moc zdravíme a těšíme se na další rok plný skvělých receptů, které pro vás vyzkoušíme, uvaříme, upečeme nebo třeba v šejkru namícháme a pak je zveřejníme, aby jste i vy měli další inspiraci od nás do vašich, jistě provoněných, kuchyní.

číst dále ...

Už jste našli drink, který vám sedí? Frank Sinatra si ho namíchal sám

Důvod k oslavám se vždycky najde a co si budeme nalhávat, většinu oslav doprovází drinky s aspoň kapkou alkoholu. Kvalitnímu drinku se nevyhýbají slavné osobnosti ani členové královských rodin. Zjistěte, co nesmí chybět v Buckinghamském paláci, kdo bedlivě počítal počet kostek ledu ve skleničce, nebo čím byste zapůsobili na sex symbol své doby, Marylin Monroe.

číst dále ...

Překvapivě dietní: obohaťte letos svůj jídelníček o suroviny, které byste na první pohled možná rázně odmítli

Začali jste nový rok s předsevzetím dostat se do kondice a ideálně pár kilo zhubnout? Letos by to pro vás nemusel být takový oříšek, měli byste ale volit správnou cestu. Nebojte se hladovění, naopak, dietní jídelníček může být bohatý a chutný. Stačí zařadit potraviny, o kterých byste možná na první pohled ani neřekli, že vám v boji s přebytečnými kily mohou pomoci.

číst dále ...

Věděli jste, že řada sýrů je vhodná pro vegetariány?

Stále více sýrů se vyrábí za použití rostlinného syřidla, a proto jsou vhodné také pro vegetariánskou stravu. V litovelské sýrárně jich takto vyrábí hned několik. Nejznámější je samozřejmě Gran Moravia, který získal certifikát britské Vegetarian society jako potvrzení jeho vhodnosti pro vegetariány (na rozdíl od svých italských protějšků Grana Padano či Parmigiano Reggiano, pro jejichž výrobu se používá živočišné syřidlo). Ostatně právě použití rostlinného syřidla bylo jednou z inovací italské sýrařské technologie, kterou Gran Moravia představuje.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Není farmář jako farmář o marketingovém triku na obalech potravin

Farmářský, bio, maminčin, domácí… Tolik různých nápisů se objevuje na obalech potravin. Dokážeme si ale představit, co se za nimi skrývá? Ne všechny jsou oficiálně stanovené zákonem a můžeme tak lehce nalítnout lacinému triku prodejcovu. Čtěte a dozvíte se, na co si dát pozor při příští návštěvě obchodu.

číst dále ...

Šumivá vína Codorníu sklízejí světové úspěchy

Prémiová šumivá vína vinařství Codorníu si z uznávané světové vinařské soutěže Effervescents du Monde 2019 odvezla úspěchy. Jedno z vín této značky bylo dokonce vyhlášeno mezi deseti nejlepšími šumivými víny na světě. Tři vína Codorníu navíc získala stříbrnou medaili ve své kategorii.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy