REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí rolka se šunkou, sýrem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hořčicí potřené krůtí plátky, obložené šunkou a sýrem, doplněné o blanšírované listy špenátu, zamotané do tvaru rolek, zprudka opečené ze všech stran, pak upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
2 ksplátky krůtích prsou
2 ksstroužky česneku nakrájené na plátky
1 ksvětší cibule
300 gčerstvého špenátu
100 gplátkového Gouda sýru
100 gšunky od kosti
2 lžícedijonské hořčice
vývar nebo gelový kuřecí bujon
sádlo nebo olej
pepř
sůl

Postup:

1. Maso rozklepeme na širší plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a sýra
2. Opraný špenát přelijeme v sítku vařící vodou a necháme okapat, pak jej zlehka vyždímáme v dlaních, chladný rozprostřeme na maso, posypeme plátky česneku a opatrně zarolujeme
3. Závitky pro jistotu svážeme potravinovým motouzem
4. Na oleji nebo sádle závitky zprudka ze všech stran osmahneme, pak je odložíme stranou
5. Ve výpeku si osmažíme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, vrátíme zpět maso, podlijeme vývarem nebo dáme vodu + gelový bujon a přikryté pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 30 minut, podle potřeby podléváme vývarem
6. Ke konci pečení sundáme poklici a necháme závitky zezlátnout, pak je vyjmeme a uchováme v teple
7. Výpek necháme na sporáku zredukovat a nakonec propasírujeme přes sítko.

Doporučení:

Podáváme například s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy