Krůtí plátky plněné sýrem, šunkou, pórkem a mrkví, svinuté do rolky, upečené doměkka.
Ingredience:
400 g | krůtích prsních řízků |
4 ks | plátků šunky |
4 ks | plátků eidamu |
1 ks | mrkve |
1 lžička | sušené bazalky |
1/2 lžičky | koření na gyros |
kousek zelené nati pórku | |
olivový olej | |
mletý pepř | |
voda |
Postup:
1. Mrkev oškrábeme, nastrouháme na tenké nudličky a očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka
2. Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na čtyři plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením na gyros a na každý plátek položíme sýr i šunku
3. Pak poklademe nakrájenou mrkví a pórkem, každý plátek svineme do rolky a ovážeme nití, aby se maso při pečení nerozpadlo
4. Rolky zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme při 180 °C doměkka (asi 30 minut). 5. Upečené maso zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podáváme se šťouchanými bramborami.