REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí rolka s mrkvičkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí plátky plněné sýrem, šunkou, pórkem a mrkví, svinuté do rolky, upečené doměkka.


Ingredience:
400 gkrůtích prsních řízků
4 ksplátků šunky
4 ksplátků eidamu
1 ksmrkve
1 lžičkasušené bazalky
1/2 lžičkykoření na gyros
kousek zelené nati pórku
olivový olej
mletý pepř
voda

Postup:

1. Mrkev oškrábeme, nastrouháme na tenké nudličky a očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka
2. Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na čtyři plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením na gyros a na každý plátek položíme sýr i šunku
3. Pak poklademe nakrájenou mrkví a pórkem, každý plátek svineme do rolky a ovážeme nití, aby se maso při pečení nerozpadlo
4. Rolky zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme při 180 °C doměkka (asi 30 minut). 5. Upečené maso zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podáváme se šťouchanými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy