REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí špízy s banány a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí maso nakrájené na proužky, napíchané na špejle, obložené rozkrojenými banány a obtočené plátky slaniny, zprudka opečené na oleji, zapečené v troubě.


Ingredience:
Na špízy:
400 g krůtích prsou
8-10 plátkůanglické slaniny
6 lžicoleje
2 ksvětších banánů
mletý pepř
voda
sůl
Na dušenou rýži:
250 g dlouhozrnné rýže
2 lžícerozinek
3 lžícekari
4 lžíceoleje
2 kscibule
špetka skořice
voda nebo vývar
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, dobře propranou rýži necháme okapat, smícháme s cibulí i rozinkami, dáme do kastrůlku, na rozpáleném oleji orestujeme, přidáme skořici, kari, sůl, zalijeme vodou nebo vývarem, promícháme, přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna dusíme 25 minut
2. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na dlouhé proužky, špejle seřízneme a na každou podélně napíchneme jeden proužek masa
3. Oloupané banány podélně rozkrojíme, přiložíme je k masu, obtočíme plátky slaniny, ovineme nití, aby se špízy nerozbalovali, zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, pak osolíme, opepříme, podle potřeby podlijeme trochou vody a v troubě dopečeme při 180 °C tak 10-15 minut.
4. Špízy přelijeme výpekem a podáváme nejlépe s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy