REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí stehna s portskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená krůtí stehna servírovaná přelitá teplou portskou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgkrůtích stehen
100 gslaniny
70 gčerstvého zázvoru
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla
černý pepř
sůl
Na omáčku:
500 mlmasového vývaru
200 mlportského vína
2 kscibule
1 kscitrónu
1 kspomeranče
2 lžíceolivového oleje
2 lžičkysolamylu
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Omytá krůtí stehna na konci kostí přeřízneme a vyndáme šlachy, na širší straně obnažíme kost, zlomíme ji v kloubku tak, aby konec kosti zůstal v užší části stehna a zbytek vyjmeme
2. Místo kosti vložíme do stehna plátky slaniny
3. Do pekáčku nalijeme olivová olej, vložíme máslo a na kostičky nakrájený, oškrábaný zázvor
4. Přidáme osolená a pepřem okořeněná stehna a zvolna pečeme asi 80 minut
5. Upečená stehna podáváme s rýží přelitá teplou portskou omáčkou a zdobená plátky pomeranče.

Příprava portské omáčky:
1. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přilijeme portské víno a vývar
2. Okořeníme a vmícháme šťávu a kůru z chemicky neošetřeného pomeranče a citrónu
3. Na mírném ohni vaříme asi 30 minut
4. Nakonec omáčku zahustíme solamylem, dochutíme cukrem a dle chuti osolíme, vše ještě krátce povaříme.

Poznámka:

Solamyl: je bramborová moučka škrobová, která je vyráběna z nejkvalitnějšího bramborového škrobu. Je lehce stravitelná, jemná a vhodná i do dětských pokrmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy