Plátky krůty potřené francouzskou hořčicí, pokladené plátky anglické slaniny a sýra, hranolky nivy, zatočené, upečené v troubě doměkka.
Ingredience:
500 g | krůtích řízků |
100 g | anglické slaniny |
100 g | plátkového sýra |
100 g | nivy |
1 ks | kostky masoxu |
francouzská hořčice | |
hladká mouka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Krůtí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme francouzskou hořčicí a poklademe anglickou slaninou, plátkovým sýrem, doprostřed dáme hranolek nivy.
- Maso srolujeme a zajistíme párátky z obou stran, závitky naskládáme do zapékací misky vytřené olejem.
- Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení podléváme vodou.
- Na konec pečení přidáme do výpeku kostku masoxu a šťávu zaprášíme moukou.
Podáváme s opečenými brambory a zeleninovou oblohou.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek