REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřátka s hráškovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivkou z povařeného, pak podušeného hrášku a dalších ingrediencí naditá malá kuřátka, upečená ve středně vyhřáté troubě dozlatova, obložená půlkami citronu a snítky rozmarýnu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksmenší kuřátka o váze okolo 650 g
2 kscitrony Naše BIO
pár plátků másla na pokladení kuřete
pepř
sůl
pár snítek rozmarýnu
Na nádivku:
200 gmladého hrášku
50 gmásla
4 lžícemléka
1 lžičkacukru
3 ksden staré housky
2 ksvejce Naše BIO
špetka muškátového oříšku
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřata omyjeme, osušíme, důkladně osolíme a opepříme
2. Připravíme si nádivku; hrášek povaříme nepřikrytý v osolené vařící vodě 5 minut, scedíme a necháme odkapat, podusíme ho na másle, osladíme, osolíme, opepříme a lehce promícháme
3. Přidáme housky namočené v mléce, žloutky, muškátový oříšek, sůl a pepř
4. Sníh ze dvou bílků vymícháme do tuha a opatrně zapracujeme do nádivky
5. Prostor uvnitř břišní dutiny kuřátek vyplníme nádivkou
6. Kuřata svážeme kuchyňským provázkem, poklademe plátky másla, snítkami rozmarýnu, přidáme citrony nakrájené na poloviny a pečeme ve středně horké troubě (180-190 °C) lehce dozlatova, tedy celkem tak 50-60 minut.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy