Uvařené kuřecí maso a podušené houby přelité omáčkou, zapečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
200 g | hub |
100 g | másla |
150 ml | světlého piva |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | sardelové pasty |
plátky citronu | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné, naporcované kuře uvaříme v mírně osolené vodě doměkka a po vykostění nakrájíme na větší kousky
2. Na lžíci rozehřátého másla podusíme očištěné, na plátky nakrájené houby
3. Ze zbytku másla a hladké mouky vytvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme několika lžícemi vývaru, světlým pivem a svaříme na hustou omáčku
4. Do zapékací mísy dáme kuřecí maso, houby, zalijeme připravenou omáčkou, do které jsme přidali sardelovou pastu a navrch rozložíme pár koleček citronu
5. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě, až se na povrchu utvoří zlatá kůrčička.
Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.