REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí stehna jako roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z krůtího masa, naplněná kaštanovou nádivkou a upečená spolu s jedlými kaštany dozlatova.


Ingredience:
800 gkrůtích stehen
90 gjedlých kaštanů
45 gmásla
3 lžíceoleje
1 lžícesolamylu
voda
mletý pepř
sůl
Na nádivku:
160 gjedlých kaštanů
80 gmásla
4 ksžemlí
3 ksvajec
1 lžícenasekané petrželky
200 mlmléka
špetka muškátového oříšku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Jedlé kaštany na špičce nařízneme, dáme do trouby, pečeme při 200 °C asi 10 minut, pak oloupeme a nakrájíme na menší kousky
2 Vykostěné krůtí stehno očistíme, opláchneme, osušíme, položíme na pracovní desku kůží dolů, po délce rozřízneme (dáváme pozor, abychom neprořízli kůži) a pokud nám vznikly 2 velké části, postup na nich opakujeme
3. Maso rozložíme, nenaklepáváme, osolíme a opepříme
4. V troubě opečeme na velké kousky nakrájené žemle, po vychladnutí je navlhčíme mlékem, žloutky vyšleháme se změklým máslem a bílky vyšleháme na tuhý sníh 5. Opečené žemle smícháme se žloutky, na drobno nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, lehce vmícháme tuhý sníh a nakrájené kaštany
6. Nádivku rozložíme na maso, zatočíme jako roládu, spíchneme jehlou nebo převážeme provázkem, opečeme ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji a pak přendáme do pekáčku
7. Přidáme nakrájené máslo, podlijeme vodou, dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C doměkka (asi 40 minut), v polovině pečení maso otočíme, podle potřeby podlijeme vodou a přidáme nakrájené kaštany
8. Šťávu po upečení masa zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě a povaříme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Více o jedlých kaštanech se dozvíte zde: Jedlé kaštany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy