REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí závitky s dušenou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené závitky plněné parmskou šunkou, sýrem a šalvějí, servírované s podušenou zeleninou.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
100 ghrášku
80 gplátků tvrdého sýra
100 mlvody
80 mlvína
80 mlolivového oleje
8 kslístků šalvěje
4 ksplátků parmské šunky
1 ksmalé cukety
1 ksstroužku česneku
1 ksmalé cibule
1 ksčervené papriky
1 ksmrkve
snítka čerstvého tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, rozdělíme na ně šunku, sýr, lístky čerstvé šalvěje, stočíme do závitků a ovážeme nití
2. V pánvi na části rozehřátého oleje závitky ze všech stran opečeme a potom je přendáme do pekáčku a v troubě při 180 °C dopečeme doměkka (asi 20 minut)
3. Na kostičky nakrájíme oloupanou mrkev, cibuli i stroužek česneku, omytou cuketu a očištěnou papriku, hrášek propláchneme
4. V kastrůlku na zbylém rozehřátém oleji krátce orestujeme cibuli i česnek, přidáme mrkev, cuketu, papriku i hrášek, vše krátce opečeme, pak přilijeme víno, vodu a podusíme doměkka, dochutíme solí, pepřem a na drobno nasekaným tymiánem
5. Měkké závitky zbavíme nitě, překrojíme, přendáme na talíře, obložíme dušenou zeleninou a servírujeme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy