REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí závitky s chřestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené krůtí závitky (nebo roláda), plněné vařeným chřestem, servírované spolu s opečeným a pak povařeným chřestem přelitým omáčkou z výpeku.


Ingredience:
8 kskrůtích řízků
1-2 ksšalotky
500 gzeleného a bílého chřestu
100 gslaniny
40 gdemi-glace
40 gmásla
100 mlsmetany
špetka muškátového oříšku
snítky rozmarýnu
pažitka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Krůtí řízky naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem, poklademe na ně slaninu
2. Očištěný chřest krátce povaříme ve slané vodě a jeho větší část zabalíme do připravených plátků masa
3. Jednotlivé závitky zprudka opečeme na pánvi, potom je přendáme do trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C cca 12-15 minut
4. Šalotku a zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky, ty opečeme na pánvičce másle, zalijeme smetanou a necháme na mírném zdroji tepla krátce vařit, dochutíme solí a pepřem a podáváme společně s masem
5. Do výpeku zbylého po pečení závitků přidáme demi-glace, osolíme, krátce povaříme, pak nádobu odstavíme ze zdroje tepla, do šťávy postupně metličkou vmícháme kousky studeného másla, tím ji zahustíme a zjemníme
6. Pokrm ozdobíme snítky rozmarýnu, posypeme pažitkou a můžeme podávat.

Doporučení:

Z krůtích řízků můžeme vytvořit jednolitý plát masa a místo závitků upéci roládu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy