REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí závitky s chřestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené krůtí závitky (nebo roláda), plněné vařeným chřestem, servírované spolu s opečeným a pak povařeným chřestem přelitým omáčkou z výpeku.


Ingredience:
8 kskrůtích řízků
1-2 ksšalotky
500 gzeleného a bílého chřestu
100 gslaniny
40 gdemi-glace
40 gmásla
100 mlsmetany
špetka muškátového oříšku
snítky rozmarýnu
pažitka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Krůtí řízky naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem, poklademe na ně slaninu
2. Očištěný chřest krátce povaříme ve slané vodě a jeho větší část zabalíme do připravených plátků masa
3. Jednotlivé závitky zprudka opečeme na pánvi, potom je přendáme do trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C cca 12-15 minut
4. Šalotku a zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky, ty opečeme na pánvičce másle, zalijeme smetanou a necháme na mírném zdroji tepla krátce vařit, dochutíme solí a pepřem a podáváme společně s masem
5. Do výpeku zbylého po pečení závitků přidáme demi-glace, osolíme, krátce povaříme, pak nádobu odstavíme ze zdroje tepla, do šťávy postupně metličkou vmícháme kousky studeného másla, tím ji zahustíme a zjemníme
6. Pokrm ozdobíme snítky rozmarýnu, posypeme pažitkou a můžeme podávat.

Doporučení:

Z krůtích řízků můžeme vytvořit jednolitý plát masa a místo závitků upéci roládu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy