Na čtvrtky naporcované kuře obalené v nastrouhané Nivě a nasekaném rozmarýnu, upečené dozlatova.
Ingredience:
1 ks | celého kuřete |
1/8 ks | másla |
200 g | sýra Niva |
2 lžičky | nasekaného rozmarýnu |
2 lžíce | nastrouhaného křenu |
voda na podlití | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuře rozčtvrtíme, jednotlivé čtvrtky jen mírně osolíme, obalíme v nastrouhané Nivě a posypeme rozmarýnem
2. Porce kuřete poklademe plátky másla a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C, při pečení maso občas podlijeme vodou
3. Když je kuře upečené, do sosu přidáme 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu a dáme ještě na 5 minut do trouby.
Takto připravené kuře podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek