Ochucená krůtí sekaná smíchaná s dalšími ingrediencemi, politá vyšlehaným ochuceným bílkem a upečená dozlatova.
Ingredience:
500 g | krůtího masa |
3 lžíce | dijonské hořčice |
1,5 lžíce | rajčatového protlaku |
1,25 lžičky | worcesteru |
1/2 lžičky | sušeného tymiánu |
1/2 lžičky | soli |
5 ks | lístků šalvěje |
3 ks | plátků bílého toustového chleba |
1 ks | menšího celerového řapíku |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
1 ks | bílku |
mletý pepř |
Postup:
1. Toustový chleba rozmixujeme s lístky šalvěje na strouhanku, pak rozmixujeme oloupanou na osminky nakrájenou cibuli a celerový řapík
2. Vše dáme do mísy, přidáme k mletému krůtímu masu, promícháme, přidáme tymián, rozklepnuté vejce, 1 lžíci protlaku, dijonskou hořčici, 1 lžičku worcesteru, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
3. Masovou směs dáme do zapékací mísy, polijeme směsí vyšlehanou z bílku, půl lžíce rajčatového protlaku a čtvrt lžičky worcesteru, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C dozlatova (asi 45 minut)
4. Necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší smíchanou s česnekem.