REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí sekaná II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená krůtí sekaná smíchaná s dalšími ingrediencemi, politá vyšlehaným ochuceným bílkem a upečená dozlatova.


Ingredience:
500 gkrůtího masa
3 lžícedijonské hořčice
1,5 lžícerajčatového protlaku
1,25 lžičkyworcesteru
1/2 lžičkysušeného tymiánu
1/2 lžičkysoli
5 kslístků šalvěje
3 ksplátků bílého toustového chleba
1 ksmenšího celerového řapíku
1 kscibule
1 ksvejce
1 ksbílku
mletý pepř

Postup:

1. Toustový chleba rozmixujeme s lístky šalvěje na strouhanku, pak rozmixujeme oloupanou na osminky nakrájenou cibuli a celerový řapík
2. Vše dáme do mísy, přidáme k mletému krůtímu masu, promícháme, přidáme tymián, rozklepnuté vejce, 1 lžíci protlaku, dijonskou hořčici, 1 lžičku worcesteru, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
3. Masovou směs dáme do zapékací mísy, polijeme směsí vyšlehanou z bílku, půl lžíce rajčatového protlaku a čtvrt lžičky worcesteru, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C dozlatova (asi 45 minut)
4. Necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší smíchanou s česnekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy