REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí závitky plněné bylinkovým pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky z krůtích prsou plněné bylinkovým pestem, opečené na pánvi a pak v troubě dopečené doměkka.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
20 ghladké mouky
20 gmásla
1 kscibule
2 lžíceplnotučné hořčice
300 mlvývaru
100 mlbílého vína
sůl
Na pesto:
2 hrstinasekaných bylinek (petrželka, kerblík apod.)
50 gpiniových oříšků
2 ksvajec na tvrdo vařených
1 ksstroužku česneku
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Máslo utřeme s hladkou moukou a v lednici necháme hmotu ztuhnout, piniové oříšky na sucho opražíme dozlatova
2. Do misky dáme na drobno nakrájená vajíčka, na jemno nasekané bylinky, opražené oříšky, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, zakapeme olejem, vše promícháme a dochutíme solí i pepřem
3. Očištěné maso nakrájíme na středně silné plátky, rozklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, naplníme připraveným pestem, svineme a upevníme párátky
4. Pak závitky zvolna ze všech stran opečeme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova, přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru a v troubě vyhřáté na 180 °C necháme 15 minut dojít
5. Nakonec ve výpeku v pánvi orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a vínem, šťávu asi 15 minut redukujeme, potom ji zahustíme moučným máslem, krátce povaříme a odstavíme
6. Závitky servírujeme nakrájené na plátky a podlité omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy