Závitky z krůtích prsou plněné bylinkovým pestem, opečené na pánvi a pak v troubě dopečené doměkka.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
20 g | hladké mouky |
20 g | másla |
1 ks | cibule |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
300 ml | vývaru |
100 ml | bílého vína |
sůl | |
Na pesto: | |
2 hrsti | nasekaných bylinek (petrželka, kerblík apod.) |
50 g | piniových oříšků |
2 ks | vajec na tvrdo vařených |
1 ks | stroužku česneku |
olivový olej | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Máslo utřeme s hladkou moukou a v lednici necháme hmotu ztuhnout, piniové oříšky na sucho opražíme dozlatova
2. Do misky dáme na drobno nakrájená vajíčka, na jemno nasekané bylinky, opražené oříšky, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, zakapeme olejem, vše promícháme a dochutíme solí i pepřem
3. Očištěné maso nakrájíme na středně silné plátky, rozklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, naplníme připraveným pestem, svineme a upevníme párátky
4. Pak závitky zvolna ze všech stran opečeme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova, přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru a v troubě vyhřáté na 180 °C necháme 15 minut dojít
5. Nakonec ve výpeku v pánvi orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a vínem, šťávu asi 15 minut redukujeme, potom ji zahustíme moučným máslem, krátce povaříme a odstavíme
6. Závitky servírujeme nakrájené na plátky a podlité omáčkou.