REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí závitky plněné bylinkovým pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky z krůtích prsou plněné bylinkovým pestem, opečené na pánvi a pak v troubě dopečené doměkka.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
20 ghladké mouky
20 gmásla
1 kscibule
2 lžíceplnotučné hořčice
300 mlvývaru
100 mlbílého vína
sůl
Na pesto:
2 hrstinasekaných bylinek (petrželka, kerblík apod.)
50 gpiniových oříšků
2 ksvajec na tvrdo vařených
1 ksstroužku česneku
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Máslo utřeme s hladkou moukou a v lednici necháme hmotu ztuhnout, piniové oříšky na sucho opražíme dozlatova
2. Do misky dáme na drobno nakrájená vajíčka, na jemno nasekané bylinky, opražené oříšky, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, zakapeme olejem, vše promícháme a dochutíme solí i pepřem
3. Očištěné maso nakrájíme na středně silné plátky, rozklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, naplníme připraveným pestem, svineme a upevníme párátky
4. Pak závitky zvolna ze všech stran opečeme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova, přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru a v troubě vyhřáté na 180 °C necháme 15 minut dojít
5. Nakonec ve výpeku v pánvi orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a vínem, šťávu asi 15 minut redukujeme, potom ji zahustíme moučným máslem, krátce povaříme a odstavíme
6. Závitky servírujeme nakrájené na plátky a podlité omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy