REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (v troubě)

Obalené plněné řízky zapečené v pekáčku (3 variace náplní)

Plátky kuřecích prsou naplněné různými náplněmi, obalené v trojobalu a zalité smetanou, upečené v troubě dozlatova.

Odlehčené kuře na paprice

Projekt Zrozeno v EU přináší ve spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept z kvalitního drůbežího masa – kuře na paprice.

Ohnivé kuře

Kuřecí křidélka upečená v troubě na cibuli, dochucená solí, pepřem, medem a chilli, podlitá černým pivem, ke konci pečení vytažená, šťáva zaprášená jíškou, křidélka pak ještě chvíli zapečená. Jedna z variant přípravy pečeného kuřete ze seriálu “Ohnivé kuře”, vysílaného na TV Prima.

Opilé kuře

Na plechovce s pivem upečené kuře. Díky pivu, které se při pečení vypařuje je maso úžasně měkké a kuřecí prsa jsou křehká a nevysušená.

Opilé kuře II.

Výsledná chuť kuřecího masa podle tohoto receptu by měla být nasládlá a lehce navinulá. Jedná se o kuřecí paličky opečené za všech stran na oleji, pak dopečené v troubě na restované cibuli a žampionech, podlité červeným vínem, dochucené třtinovým cukrem a povidly.

Opilé kuře Ládi Hrušky

Další z receptů Ládi Hrušky, tentokrát na kuře upečené v troubě posazené na otevřené plechovce piva.

Orientální ragú

Pečená křidélka s medem, sójovou omáčkou, smetanou, kořením a chilli papričkou, podávaná s orestovanými kousky jablka spolu s cibulkou.

Ořechová křidélka

Marinovaná kuřecí křidélka pečená dozlatova.

Ostré kuřecí paličky

Kuřecí paličky obalené v kořeněné mouce, našlehaných vejcích a kořeněné strouhance, pokapané olejem, upečené dozlatova.

Pálivé kuřecí paličky – pečené

Přes noc v pikantní sladko-ostré marinádě marinované kuřecí nohy, druhý den vyskládané na plech vyložený papírem na pečení a ugrilované v troubě pod spirálou grilu pěkně dozlatova.

Pečená husa plněná zelím

Husa plněná ochucenou směsí ze zelí a jablek, upečená dozlatova.

Pečená husa s hráškem

Mladá husa upečená dozlatova s připraveným podušeným hráškem s jarní cibulkou a čerstvou saturejkou.

Pečená husa s hruškami a růžičkovou kapustou

Husa plněná směsí z hrušek, cibule a skořice, pečená dozlatova, podávaná s růžičkovou kapustou.

Pečená husa s jablky a cibulí

Husa potřená majoránkou, naplněná jablky a cibulí, upečená doměkka obložená zbylými jablky a cibulí.

Pečená kachna nadívaná jablky a kaštany

Sváteční pokrm vhodný například na vánoční stůl. Kachna naplněná směsí z povařených kaštanů, plátků jablek, citronové šťávy … upečená v troubě dozlatova.

Pečená kachna s jablky a kaštany

Další z receptů na svátečně upečenou kachnu.

Pečená kachna s medem

Kachna pečená v troubě potíraná medovou zálivkou.

Pečená kachna s pomeranči

Kachna pečená na cibulovém základě podlitá vínem, sójovou omáčkou a drůbežím vývarem, ochucená pomarančovou kůrou.

Pečená kachní prsa s višněmi

Marinovaná kachní prsa pečená s anglickou slaninou, šalotkou a višněmi, podlitá vínem, dochucená bujónem a dalšími ingrediencemi.

Pečená kachní prsa se švestkovou omáčkou

Na pánvi na másle s bylinkami opečená kachní prsa, dopečená v troubě doměkka, servírovaná s domácí švestkovou omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy